Η απελθούσα χρονιά αποδείχθηκε ιδιαίτερα δραστήρια για τα μέλη του Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σύρου, καθώς:  στις 23 Απριλίου δήλωσαν παρουσία στην Επιμνημόσυνη  Δέηση για τον π. Τζώρτζη Δαλέζιο στον Ι.Ν. Μεταστάσεως στο Μάννα, στις 24 Απριλίου -13 άτομα με 10 μηχανές – πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στο Σούνιο όπου και επισκέφθηκαν έκθεση μοτοσυκλέτας, στις 5 Ιουνίου δύο μέλη τους  είχαν ανοικτή συμμετοχή στο 20ο 36ωρο οδοιπορικό αντοχής, στις 14 Μαΐου υλοποίησαν τη  2η Endurovolta  στα βουνά της Σύρου με 20 συμμετέχοντες, στις 24-25 και 26 Μαΐου – σε συνδιοργάνωση με το  chopper riders club Syros – ήρθε στη Σύρο η εκπομπή “Moto in action”, στις 13 Ιουλίου υποδέχτηκαν στο Alpha café sports  τους Syros Rules,  στις 19-20 Ιουλίου πραγματοποίησαν  μαθήματα χωμάτινης οδήγησης, ενώ στις 16 Αυγούστου υπήρξε ενημέρωση για την έκδοση Εκπτωτικής Κάρτας στα μέλη του Συλλόγου.

Πέραν αυτών, έντονη ήταν η παρουσία του Συλλόγου σε πανελλήνιους  μηχανοκίνητους αγώνες,  με 17 αθλητές του  να δηλώνουν συμμετοχή στο πανελλήνιο: Motocross, Enduro, Scramble και Dragster, καθώς και στα πρωταθλήματα Νοτίου Ελλάδας: Motocross, Enduro και Scramble, αποσπώντας διακρίσεις και βάθρα.

«Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2004. Κάποια στιγμή είχε αδρανοποιηθεί, το 2014 τον ξαναστήσαμε  και από πέρσι είμαστε εμείς στο Δ.Σ.», δήλωσε στο «Λ», ο πρόεδρός του κ. Λυγνός, υπογραμμίζοντας  ότι στο λογότυπο τους απεικονίζεται ο αείμνηστος  συριανός κληρικός π. Τζώρτζης Δαλέζιος.

Στο ερώτημα προς τι οι τόσες επιχειρούμενες αλλαγές στο καταστατικό του Συλλόγου, απαντά: «Είναι κάποιες βασικές αλλαγές , όπως η αλλαγή έδρας, οι οποίες αν δεν πραγματοποιηθούν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.  Στο παλιό καταστατικό αναγράφεται κάποιος συγκεκριμένος χώρος, όμως πλέον δεν είμαστε εκεί… Ο Σύλλογος δεν έχει έδρα κάπου αυτή τη στιγμή.  Έχουμε ζητήσει από το Δήμο να μας παραχωρήσει κάποιο χώρο, ώστε να έχουμε κάποια έδρα ως διεύθυνση. Όσον αφορά στην αλλαγή της διαδικασίας του ταμείου, είναι αναγκαία γιατί πλέον οι συναλλαγές στην ομοσπονδία της  ΑΜΟΤΟΕ  – για πληρωμή σε συμμετοχή σε αγώνες – πλέον γίνονται ηλεκτρονικά. Με το υπάρχον Καταστατικό δεν επιτρέπεται στο ταμία να κάνει μεμονωμένα κινήσεις. Όλες πρέπει να γίνονται υπό την επίβλεψη του προέδρου ή του αντιπροέδρου. Ηλεκτρονικά, μέσω e-banking, δεν μπορεί να το ελέγξει κάποιος αυτό… Αλλαγές θα γίνουν όμως  και στον χρόνο διενέργειας των εκλογών. Το υπάρχον καταστατικό σε αναγκάζει να κάνεις κάθε χρόνο εκλογές. Μόλις, δηλαδή, το Δ.Σ. αρχίζει να βρίσκει τον βηματισμό του και αρχίζει να λειτουργεί σωστά… Οπότε θεωρούμε ότι είναι πιο σωστό να γίνονται κάθε δύο χρόνια.  Κάποιες άλλες λεπτομέρειες, όπως  ο χαρακτήρας φιλικών προπονήσεων κλπ,  είναι για λόγους  δικούς μας, προκειμένου να μπορούμε να διοργανώνουμε περισσότερα φεστιβάλ και εκδηλώσεις», τονίζει.

Οι διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες του Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σύρου πολλές και ο κ. Γλυνός καθιστά σαφές ότι οι επιδόσεις θα ήταν ακόμη καλύτερες αν είχαν στην διάθεσή τους ένα σωστό προπονητικό χώρο στο νησί: «Ο χώρος που έχουμε εμείς εδώ για να προπονηθούμε δεν έχει καμία σχέση με τις πίστες που συναντάμε στο πανελλήνιο. Τόσο σε απόσταση και διαδρομή της πίστας, όσο και απόκριση της μηχανής. Πόσο γκάζι δηλαδή ανοίγεις, πόσο μεγάλα είναι τα άλματα, αλλά και τους αθλητές που συναντάς εκεί και δεν τους έχει ξαναδεί να τρέχουν. Παρ’ όλα αυτά όποτε πηγαίνουμε σε αγώνες, αποσπάμε διακρίσεις», σημειώνει επικαλούμενος τις πρόσφατες νίκες του Σταύρου Ροσσολάτου.

Έτσι, η εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη διαμόρφωση πίστας στον Γαλησσά αφήνει μια νότα αισιοδοξίας στους συριανούς αθλητές για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο: «Έχουμε νοικιάσει ένα χώρο 32 στεμμάτων για τους αθλητές μας στην περιοχή «Άσπρος Γκρεμός» στον Γαλησσά. Έχουμε ήδη αρχίσει – με τη βοήθεια του Δήμου – να τον διαμορφώνουμε και γι’ αυτό του απευθύνουμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτή τη στιγμή καταβάλλουμε προσπάθειες για την αδειοδότηση της πίστας, ώστε σε οτιδήποτε προσπαθήσουμε να κάνουμε να μην υπάρξει κάποια εμπλοκή.».

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν θα πρόκειται για μία αγωνιστική πίστα και ότι η χρήση της θα εξαντλείται στην προπόνηση των αθλητών του Συλλόγου.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι – από 1-5 Ιουνίου – ο ΜΟ.ΣΥ.Σ. διοργανώνει ταξίδι στην Ιταλία προκειμένου αθλητές του να λάβουν μέρος σε αγώνα: «Δηλώνουν συμμετοχή και αναβάτες που λατρεύουν τη μηχανή και δεν είναι αθλητές, και επιθυμούν να κάνουν ένα οδοιπορικό ταξίδι στη Ιταλία για να δουν ένα αγώνα moto GP», υπογραμμίζει ο κ Γλύκας, καταλήοντας: «Ακόμη κι εκεί έχει πλεονέκτημα ο Σύλλογος γιατί, με την ανάλογη διαφήμιση φυσικά, η Blue Star Ferries μας κάνει 40% έκπτωση επί της τιμής των εισιτηρίων».