Τείνουμε να γίνουμε γραφικοί με τις συνεχείς μας αναφορές στην τήρηση της καθαριότητας της πόλης, ωστόσο και να θες να αγιάσεις κάποιοι δεν σε αφήνουν με τις πράξεις τους.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς επισκεπτόμενος την πλατεία Πευκακίων,  σήμερα το μεσημέρι, επιεικώς χαρακτηρίζεται άθλια. Κι αυτό γιατί ορισμένοι, παρά τις εκκλήσεις του αντιδημάρχου Πέτρου Μώτου στην διατήρηση της καλής έξωθεν εικόνας της Ερμούπολης και  παρά την ανακοίνωση  του νέου κανονισμού καθαριότητας που προβλέπει υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες  κάποιοι εξακολουθούν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους πάντες μη σεβόμενοι τίποτα.

Το εξοργιστικό βέβαια στην  σημερινή άθλια εικόνα  του αλσυλλίου των Πευκακίων – τμήμα του οποίου έδινε την αίσθηση μικρής χωματερής –  είναι ότι ενώ οι κάδοι των απορριμμάτων είναι παντελώς άδειοι (φαίνεται ξεκάθαρα αυτό στις σχετικές φωτό) κάποιοι  εναπόθεσαν κάθε λογής σκουπίδια πέριξ αυτών, με τα παιδιά και τον αέρα να φροντίζουν για τα υπόλοιπα.

Έτσι μια κούτα με σκουπίδια βρέθηκε να κάνει παρέα στα παγκάκια του αλσυλλίου, ενώ σε μικρή απόσταση  από αυτά  βρισκόταν διασκορπισμένες χαρτόκουτες, μπιτόνια, ξύλινες τάβλες, σακούλες, παιχνίδια, καθώς και μία ογκώδης  πολυθρόνα, τη στιγμή που που οι κάδοι  ακριβώς δίπλα είναι εντελώς άδειοι.

Τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, με τον εντοπισμό των υπαιτίων και την επιβολή των σχετικών προστίμων.

ΝΤΡΟΠΗ!!