Σε προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης «Υδρογεωτεχνική μελέτη κοιμητηρίων Ερμούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 80.380,33€, προχωράει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνά Αληφραγκή, «Η εκπόνηση της σχετικής μελέτης  αποτελεί ουσιαστικά προαπαιτούμενο για την εν γένει έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης.

Ο ανάδοχος της μελέτης θα ελέγξει τη ρύπανση που προκαλούν τα Κοιμητήρια της Σύρου στα δίκτυα ύδρευσης της πόλης, πράγμα που βεβαίως δεν υφίσταται  καθώς πριν από περίπου μια 15ετία είχε γίνει αντικατάσταση των δικτύων της πόλης.

Ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει απ’ όλη αυτή τη διαδικασία είναι η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των μηχανικών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι πλέον δεν συμμετέχουν στις Επιτροπές Ελέγχου Δημόσιων Έργων, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχείς καθυστερήσεις σε όλους τους σχετικούς διαγωνισμούς.

Το περιεχόμενο της μελέτης αυτής έχει να κάνει με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και απευθυνόμαστε σε τρίτους καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό στην Υπηρεσία μας για να εκπονήσει και να υπογράψει μία τέτοια μελέτη.

Η απεργία των μηχανικών έχει ανακοινωθεί πως θα λήξει μέχρι το τέλος Μαρτίου και ευελπιστούμε τότε να επανακκινήσει το σύστημα προκειμένου το Τεχνικό Επιμελητήριο να ορίσει τους εκπροσώπους του στις εκάστοτε Επιτροπές», κατάληξε ο κ Αληφραγκής.