Μια αγγλική παραγωγή επέλεξε η θεατρική ομάδα «Μπαστιάς»
του Πολιτιστικού Δημοσίων Υπαλλήλων Σύρου να ανεβάσει τη φετινή χρονιά στο Θέατρο Απόλλων.

Πρόκειται για την τρελή, μεταφυσική κωμωδία φαντασμάτων του Noel Coward  «Η Γυναίκα μου φάντασμα !…» την οποία όπως  τόνισε ο Ανδρέας Τζίνης,  ο οποίος  υπογράφει την διασκευή και την σκηνοθεσία, αφιερώνεται στα 120 χρόνια από την γέννηση του συγγραφέα του συγκεκριμένου έργου αλλά και στα 70 από την γέννηση του μεγάλου συριανού λόγιου – θεατράνθρωπου και υποστηρικτή της θεατρικής Ομάδας Μάρκου Φρέρη.

Παρουσία στις παραστάσεις δήλωσαν πολλοί μαθητές των σχολείων που επισκέπτονται αυτές τις μέρες το νησί, και ο κ. Τζίνης δράττοντας την ευκαιρία προέβη, πριν την έναρξη των παραστάσεων, σε μια σύντομη αναφορά των δράσεων της θεατρικής ομάδας.

Μνεία  έκανε στο ανέβασμα του «Άμλετ» την  περσινή χρονιά, σημειώνοντας ότι «Η γυναίκα μου φάντασμα» είναι η 26η παραγωγή του «Μπαστιά» και η 30η θεατρική σκηνοθεσία του σκηνοθέτη στην 19χρονη θεατρική διαδρομή της ομάδας.

Οι ερμηνείες της δίωρης αυτής παράστασης κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ τα υψηλής ποιότητας αστεία του συγγραφέα και οι πάμπολλες χιουμοριστικές σκηνές, προκάλεσαν αβίαστα το γέλιο των θεατών.

Μερικά λόγια για την ταινία.

Η δράση της λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο του 1965 και ειδικότερα στην οικία του συγγραφέα μυθιστορημάτων Τομ Κόντομάιν, ανήμερα του Halloween.

Ο συγγραφέαs αυτός,  ανήμερα του Halloween, εορτήs τήs ελεύσεωs των πνευμάτων, διοργανώνει, σπίτι του, πνευματιστική συγκέντρωση με μία μέντιουμ, ώστε να κλέψει ιδέεs για τη συγγραφή του μεταφυσικού μυθιστορήματος του. Λαθεμένα όμως προσκαλείται το πνεύμα τήs πρώτηs συζύγου του, που μόνον αυτόs ακούει, βλέπει… Αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα η  τωρινή σύζυγοs, ο γιατρόs φίλοs, η μαγείρισσα, η υπηρέτρια, το μέντιουμ, αλλά ο ίδιοs και το πνεύμα, βαθμιαία, να εμπλέκονται σε μια τρέλα  που κατακυριεύει άπαντες τους εμπλεκόμενους.

Όπως σημειώνει στο εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος ο κ. Τζίνης: «Πρόκειται για ένα έργο αστραφτερό, ποιοτικό, γοργού-κοφτού διαλόγου, καταιγιστικής δράσηs, συνεχών αντιθέσεων-ανατροπών, εντάσεως του μυστηρίου/αστυνομικής πλοκήs, πολύπλευρων χαρακτήρων, προβολής τήs κοινωνίαs στην κοινωνία τού Υπερπέραν κι ελεύσεωs πνευμάτων τού Υπερπέραν στη λονδρέζικη κοινωνία τού 1965, εξουθενωτικού καυτηριασμού πολλών πανανθρώπινων «αξιών», πρωτίστωs τήs μεταφυσικήs, μεγεθυνομένηs σήμερα στιs …»πολιτισμένεs» κοινωνίεs, μ’ απίθανο φινάλε!»

Το καστ της παράστασης έχει ως ακολούθως:
Μάργκαρετ, υπηρέτρια των Κοντομάιν: Μαργαρίτα Δαλεζίου
Ρουθ Κοντομάιν, 2η σύζυγος του Τομ: Δέσποινα Χερουβείμ
Τομ Κοντομάιν, συγγραφέας: Ανδρέας Τζίνης
Πήτερ Μπράουν, γιατρός, φίλος του Τομ: Λάμπρος Κατσαρός
Μαντάμ Αρκάτι, μέντιουμ: Ζωγραφιά Δόγου
Ελβίρα Κοντομάιν, 1η σύζυγος του Τομ: Τζούλια Ευστρατίου
Κα Γκόλντφινγκερ, μαγείρισσα των Κοντομάιν: Μαλβίνα Χασάνι

Διάρκεια παραστάσεων από 18 – 19 – 20 – 21 Απριλίου 2019
Σήμερα στις 9:00μμ η τελευταία παράσταση στο θέατρο Απόλλων. Όσοι πιστοί προσέλθετε.