ΤΕΛΙΚΑ μας μείνανε οι ιαχές θριάμβου για την αλματώδη αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας στη Σύρο. Ήτανε στραβό το κλίμα…. Τώρα η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στην προβλήτα αποτελεί είδηση, αφού κρουαζιερόπλοια έρχονται με το… σταγονόμετρο.

Βέβαια το Επιμελητήριο μας έκανε γνωστό πως για τον τουρισμό κρουαζιέρας και προσπάθησε και προσπαθεί «…Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με συνεργάτες ειδικούς στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και επαφές με διεθνείς εταιρείες του χώρου, έκανε την περασμένη χρονιά την αρχή εξασφαλίζοντας την προσέγγιση του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Seabourn Odyssey. Πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο το οποίο ανήκει στην εταιρεία Seabourn Cruises, μέλος του Ομίλου Carnival Corp με επιβάτες υψηλής αγοραστικής δύναμης, όπως αποδείχθηκε και στην πράξη στη Σύρο…»

Και να έχεις Συριανούς, που επισκέφτηκαν πρόσφατα άλλα νησιά και να σου λένε ότι ο τουρισμός καλπάζει με φρενήρεις ρυθμούς και τα κρουαζιερόπλοια περιμένουν στην ουρά για να μπούνε στα λιμάνια. «Κάτι φταίει και η Σύρος έχει πατώσει σε όλα, αλλά τι;», διερωτώνται και η ερωτηματική απάντηση είναι «Έλα, ντε, τι να φταίει;» ή κατά το συνηθέστερον «τις πταίει;»!