Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος  προς παροχή βοηθείας σε ακυβέρνητο φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος ΒΔ της νήσου Γυάρου. Το συντονισμό έχει αναλάβει προσωπικά ο αρχηγός  του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής  αντιναύαρχος  Σταμάτης Ράπτης, ο οποίος επιβαίνει σε πτητικό μέσο (ελικόπτερο) και υπερίπταται του ακυβέρνητου σκάφους παρέχοντας συνδρομή και οδηγίες,

Παράλληλα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  (ΕΚΣΕΔ) του ΥΝΑΝΠ έχει αναλάβει τις απαιτούμενες  πρωτοβουλίες.

Επί του ακυβέρνητου σκάφους επιβαίνουν δύο αλλοδαποί. Στην περιοχή προσέτρεξαν το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου 603.

Η Λιμενική Αρχή, στη  δικαιοδοσία της  οποίας ανήκει η Γυάρος ενεργοποίησε το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για περιστατικά Έρευνας – Διάσωσης στο  πλαίσιο του οποίου εδόθη εντολή και στο ρυμουλκό «Λέων» να σπεύσει άμεσα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τελευταίες εξελίξεις οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στη  υγεία τους, εγκατέλειψαν το ακυβέρνητο σκάφος και μεταβιβάστηκαν σε διερχόμενο ακτοπλοϊκό ταχύπλοο πλοίο προκειμένου να μεταφερθούν στην Ραφήνα.

Το ακυβέρνητο σκάφος πρόκειται να ρυμουλκηθεί στο Λιμάνι της Ερμούπολης.