Επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία Κανάρη της Ερμούπολης και στρατιωτικές επιδείξεις ΟΥΚ

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 9 juni 2019

Άκρως εντυπωσιακός ήταν ο επίλογος των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, με τίτλο «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό σήμερα και χτες, ενόψει της αναβίωσης της Ναυτικής Εβδομάδας στη Σύρο.

Η πολυπληθής παρουσία του ΠΝ στη Σύρο σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας για το αξιόμαχο των στελεχών του, το οποίο υπηρετεί κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση των  συνόρων μας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και ελευθερίας των Ελλήνων.

Η αρχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, όπου αναφέρθηκε στην εν γένει σημαντική ιστορία και συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην ελευθερία και ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους, μη λησμονώντας να σημειώσει και τις απαράμιλλες θυσίες των στελεχών του.

Αμέσως μετά έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, με τίτλο  «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου», και ακολούθησε μία εξόχως απολαυστική συναυλία από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην πλατεία Μιαούλη, η οποία έπαιξε και πολλά τραγούδια του ελαφρού ρεπερτορίου και όχι μόνο.

Η σημερινή μέρα είχε επίκεντρο την πλατεία Κανάρη όπου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης  Ευάγγελου Αποστολάκη, του προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πέππα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Χρήστου Χριστοδούλου, του Αρχηγού του ΓΕΝ Νικόλαου Τσούνη, του Καθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου, μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών, της διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’.

Την εκδήλωση, επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες Τρίκκης κ. Θεόκλητος και Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (λόγω και της ονομαστικής εορτής του κ. Δωροθέου Β’),  ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Τσούσης από την Άνδρο και αντιπροσωπεία κληρικών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τη Λάρισα και τη Μύκονο.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων από τον αντιδήμαρχο Αλέξη Αθανασίου, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού  Νικόλαο Τσούνη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Χρήστο Χριστοδούλου και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αποστολάκη.

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι ήταν αυτό που ολοκλήρωσε τον διήμερο εορτασμό και δεν ήταν τίποτε άλλο από  μια διάρκειας 30 περίπου λεπτών συνδυασμένης άσκησης – επίδειξης διαφόρων μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επίδειξη επικεντρώθηκε στον τρόπο λειτουργίας και στις τακτικές διείσδυσης σε εχθρικό περιβάλλον των επιχειρησιακών ομάδων και των μέσων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, όπου συμμετείχαν ελικόπτερα, πλοία, σκάφη και φυσικά το άκρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων σε εκατοντάδες συριανούς και επισκέπτες που είχαν σπεύσει για να απαθανατίσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές στο λιμάνι της Ερμούπολης.