Με  τρία  σημαντικά βραβεία  στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας   έκλεισε η χρονιά για τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Σύρου ο οποίος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο  ξενοδοχείο  (vari  beach)

Η  Κυριακή  της 26ής Ιανουαρίου  ήταν  ξεχωριστή  για  τον  δραστήριο αυτόν   Σύλλογο   μιας και ο Πρόεδρος  Γεράσιμος  Σκορδίλης  αναφέρθηκε  σε μία σειρά από δράσεις  στην χρονιά  που πέρασε,  όπως η  μεγάλη Δενδροφύτευση  στην περιοχή του Μέγα Γυαλού, η συμμετοχή μελών στο Ετήσιο μελισσοκομικό Συνέδριο, αλλά  και το Φεστιβάλ Μελιού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις διακρίσεις  όπου  από τους 400, όπως είπε, και άνω εκθέτες που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά η Σύρος, το θυμαρίσιο μέλι του συριανού παραγωγού Γεράσιμου Σκορδίλη με την επωνυμία «Μελίσυρος» κέρδισε το πλατινένιο βραβείο γεύσης, το θυμαρίσιο μέλι του παραγωγού Ευάγγελου Αλεξίου με την επωνυμία «Νέκταρ Αιγαίου» κέρδισε το χρυσό βραβείο γεύσης, και τέλος το θυμαρίσιο μέλι της παραγωγού Αναστασίας Ρουσσουνέλου κέρδισε το χάλκινο βραβείο γεύσης

Επίσης ζήτησε να συμμετέχουν  και  άλλα μέλη  του Συλλόγου  σε παρόμοια φεστιβάλ για να αναδείξουμε περισσότερο το Συριανό μέλι.

Όλα   αυτά  έγιναν   το  πρωί  της  Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020   παρουσία  σχεδόν όλων  των  μελών  αλλά και των Οικογενειών τους που  βρέθηκαν στην ζεστή αυτή εκδήλωση στην κοπή της πίτας για  να ευχηθούν καλή χρονιά και να μοιραστούν οι τυχεροί δώρα από τις κληρώσεις που ακολούθησαν .