Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου,, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη, ο εορτασμός των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος «Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων».

Στην Δοξολογία, την οποία τέλεσαν οι Ιερείς π. Κωνσταντίνος Κοντός και π. Βασίλης Φραντζίσκος, παρουσία, μεταξύ των άλλων δήλωσαν: ο  Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Συγκοινωνιών – Μεταφορών Κυκλάδων Μάρκος Δαδάος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Φωτεινιάς, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι Πυροσβέστες και αρκετοί πολίτες.

Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Κων. Ματθαιόπουλου, ανέγνωσε ο Πυραγός Γιώργος Καββαδίας ο οποίος μεταξύ των άλλων σημείωσε  ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα από αδιάκοπες αναμετρήσεις με τα στοιχεία της φύσης, με σκληρή και συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και συντονισμένη προσπάθεια, κατάφεραν να θέσουν σε περίοπτη θέση στη συνείδηση του κάθε πολίτη το Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο τυγχάνει πλέον της καθολικής αποδοχής της Κοινωνία. Προέτρεψε δε όλα τα στελέχη, με την ίδια ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με αρωγούς πάντοτε τους Αγίους Προστάτες τους, κάνοντας τους πολίτες να αισθάνονται πάντοτε ασφαλείς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο χαιρετισμός του Δκτη της ΠΎ Ερμούπολης αντιπύραρχου Χριστόδουλου Παπαμιχαήλ, ο οποίος επιπρόσθετα επικεντρώθηκε στο βίο και το έργο των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, ενώ δράττοντας της ευκαιρίας της παρουσίας εκπροσώπων φορέων υπογράμμισε  ότι μοναχά με αγαστή συνεργασία και την εκ μέρους τους δεδομένη στήριξη καταφέρνουν να φέρνουν σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουν επωμιστεί.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Πυρονόμος, Γιώργος Τασιούλης ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους τους παρισταμένους τους προσκάλεσε για ένα κέρασμα σε παραλιακή καφετέρια της Ερμούπολης.