Με επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε  το πρώτο σεμινάριο ρομποτικής  στην  Σύρο με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Κωνσταντίνο Ζέρβα, το πρωινό  του περασμένου Σαββάτου.

Οι  εκπαιδευτικοί  ενημερώθηκαν  για  τις τελευταίες εξελίξεις στην ρομποτική  προκειμένου   να  τις  εφαρμόσουν  στο εγγύς  μέλλον ως   χρήσιμο  εφόδιο και  εκπαιδευτικό εργαλείο.

Οι συναντήσεις έχουν χωριστεί  σε δύο μέρη. Το πρώτο εστιάζει στην ρομποτική για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και και το δεύτερο για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε  άπαντες να έρθουν σε επαφή με την ρομποτική και τα όσα μπορεί να προσφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η  πρώτη συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 16 Νοεμβρίου  ενώ  η  επόμενη  έχει προγραμματιστεί  για  τις  26  του ίδιου μήνα.

Στο  σεμινάριο  του  Β  Κύκλου,  στις  30/11, οι  εκπαιδευτές  θα  διδάξουν  την κατασκευή ενός  αυτόνομου   αυτοκινήτου  ακολουθίας γραμμής,  όπως  επίσης  και  τον προγραμματισμό  βασικών εντολών    του EV3 Lab