Πλήθος κόσμου συμμετείχε την Τετάρτη το απόγευμα στο Πανηγύρι του Αγίου Πέτρου στο Κίνι, παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν και στη Σύρο. Στο μικρό ομώνυμο παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγίου, άνωθεν της παραλίας του Κινίου, κοντά στο μόλο, ο εφημέριος της ενορίας π.Ανδρέας τέλεσε την Θεία Λειτουργία ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε η εικόνα σε παρακείμενο καΐκι και περιφέρθηκε μέσα στον όρμο του Κινίου συνοδεία ιστιοπλοϊκών σκαφών του ΝΟΣ και του ΝΟΠΟΚ αλλά και ερασιτεχνών αλιέων της περιοχής.

Ο Ναυτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου (ΝΟΠΟΚ) και εθελοντές έψησαν νόστιμες σαρδέλες και μαζί με άλλους μεζέδες και τσίπουρο ή κρασί τα πρόσφεραν στους επισκέπτες και στους πιστούς που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή ενώ λαϊκή ορχήστρα από ντόπιους μουσικούς φρόντισε να διατηρήσει το κέφι και το χορό αμείωτα μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας με εκλεγμένους συμβούλους του ενώ αισθητή ήταν η απουσία εκπροσώπων της νυν δημοτικής αρχής.