Με κορυφαία στιγμή τη βράβευση του πρώην υπολιμενάρχη Σύρου Γιώργου Βλάχου έλαβε χώρα,   στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ερμής», η  εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Κυκλάδων.

Κοπή πιτας Συνταξιουχων Ναυτικών Κυκλάδων

Geplaatst door Logotypos.gr op Zaterdag 26 januari 2019

Μετά τις καθιερωμένες ευχές, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Μηλιός προέβη σε σύντομη αναφορά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενημερώνοντας παράλληλα τα μέλη για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως προς την διεκδίκηση των αναδρομικών τους.  Υπογράμμισε δε, ότι οι παλαίμαχοι ναυτικοί δεν επαιτούν αλλά εν μέσω  αντίξοων πολιτικοοικονομικών συνθηκών αναζητούν συσπειρωμένοι ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους, κάνοντας σαφές ότι η Πολιτεία τους αντιμετωπίζει με απαξίωση, μη αναγνωρίζοντας την εν γένει προσφορά τους στην ενδυνάμωση της οικονομίας της Χώρας.

«Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν το 2010, με την επιβολή στη Χώρα μας των διαφόρων γνωστών οικονομικών περιορισμών, είχαν σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του εισοδήματος του έλληνα συνταξιούχου. Γεγονός που μας υποχρέωσε σε άμυνα, ανασύνταξη και σώφρονα αγώνα. Μας ενεργοποίησαν στο να αντισταθούμε στα συνεχή και ανελέητα μέτρα της σκληρής οικονομικής λιτότητας που διέλυσε τη ζωή και την αξιοπρέπεια του Έλληνα συνταξιούχου και υποβάθμισε τις αξίες, τη ναυτική κληρονομιά και την παράδοση της χώρας μας.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μηλιός.

Μετά τον συνοπτικό οικονομικό απολογισμό από τον ταμία της Ένωσης ο Λιμενάρχης Σύρου κ.  Γιάννης Βαμμβακούσης, αφού ανέγνωσε το βιογραφικό του κ. Βλάχου τον κάλεσε στο βήμα προκειμένου να του απονείμει την τιμητική πλακέτα: «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και υγεία… και του χρόνου να ‘μαστε όλοι ξανά εδώ» είπε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Βλάχος παραλαμβάνοντας την διάκριση, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης για την τιμή που τού επεφύλαξαν.

Αναφερόμενος στις κυριότερες δράσεις που έλαβαν χώρα ή προγραμματίζονται για το μέλλον, ο κ. Μηλιός συμπεριέλαβε σε αυτές την παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου αίθουσας για τη στέγαση της Ένωσης, την μετονομασία του μνημείου του Αφανούς Ναύτη σε Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και  την αναβίωση – μετά από 10 και πλέον έτη – της Ναυτικής Εβδομάδας σε συνέργεια με τον Δήμο του μεγαλύτερου λιμανιού της Χώρας, τον Πειραιά, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει δημόσια όλους του τοπικούς φορείς που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την πρωτοβουλία.

Τέλος, χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και φορέων, ενώ την πίτα ευλόγησαν και έκοψαν, ο π. Κωνσταντίνος Κοντός εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Σύρου . Δωρόθεο Β’ και ο Βικάριος της καθολικής εκκλησίας π. Αντώνης Βουτσίνος, μεταφέροντας αμφότεροι τις ευχές των δύο ποιμεναρχών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό,  ο θρύλος του Ελληνικού Μπάσκετ Παναγιώτης Φασούλας.