Την επίσημη διακήρυξη των αρχών και το λογότυπο του συνδυασμού του παρουσίασε πριν από λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Βαγγέλης Χαλκιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Χαλκιάς, η αγάπη για τον τόπο γέννησε μια κοινή προσπάθεια και ένα ανεξάρτητο σχήμα το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των Συριανών.

Χρησιμοποιώντας μερικούς στίχους του Γεωργίου Σουρή για να σατιρίσει τα πολιτικά μασκαρέματα λόγω των ημερών, αναρωτήθηκε πού είναι τα μεγάλα έργα και η πολυπόθητη ανάπτυξη που έταξε η νυν Δημοτική Αρχή στους Συριανούς, ενώ υπογράμμισε ότι τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου χάθηκαν στον δρόμο της εξουσίας.

Ο κ. Χαλκιάς, επεσήμανε ότι η χρήση της απλής αναλογικής θα βάλει ένα φρένο στην αλαζονεία του κάθε δημάρχου και θα δημιουργήσει την ανάγκη για συναινέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει καλύτερες σχέσεις και συνεργασίες με την Περιφέρεια και τα υπουργεία της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στους βασικές αρχές και άξονες προτεραιοτήτων του συνδυασμού, αυτοί είναι οι εξής:

  • Ανεξάρτητη υποψηφιότητα και ένα δήμαρχος για όλους παρά την γνωστή ιδεολογία και πολιτική θέση του. Καμία προτίμηση ή διαφορά στην αντιμετώπιση των δημοτών και των προβλημάτων τους.
  • Καλύτερη οργάνωση υπηρεσιών του Δήμου για την παραγωγικότερη προσφορά του Δήμου και την εξυπηρέτηση των δημοτών.
  • Διαφάνεια στη λειτουργία και την διαχείριση των οικονομικών, των έργων και του προγραμματισμού.
  • Ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.
  • Πολιτισμός ως βάση της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Στο κλείσιμο της παρουσίασης του, ο κ. Χαλκιάς απάντησε και σε ερωτήσεις που του τέθηκαν αναφορικά με τυχόν συνεργασίες κατά την δεύτερη εβδομάδα των δημοτικών εκλογών και πότε θα ανακοινώσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Αναφορικά με το πρώτο ερώτημα, απάντησε χαρακτηριστικά πως «Ο Κλεισθένης απαιτεί συναινέσεις και νομίζω ότι αυτό θα είναι καλό για το νησί μας», ενώ σημείωσε πως στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα ανακοινωθεί η πρώτη μεγάλη ομάδα των υποψηφίων του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στην παρουσίαση παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων – ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης, ο πρώην δήμαρχος Ερμούπολης Γιάννης Μανούσος, η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση, στελέχη της ΝΔ κ.ά.