Tο απόγευμα  της  Κυριακής  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων  στην Ερμούπολη  πραγματοποιήθηκε η  εορταστική εκδήλωση του Φοίνικα Σύρου – ONEX και η κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Σε μια λιτή αλλά πολύ ζεστή  εκδήλωση, το παρών  έδωσαν αρκετά πρόσωπα από τον Χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ο Αντιπεριφερειάρχης  Κυκλάδων  Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος  Σύρου Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος  , ο Πρόεδρος της ONEX  Νεώριον Σύρου κ. Πάνος Ξενοκώστας,  φίλοι της ομάδας,  οι αθλητές  και το τεχνικό team.

Σε αυτή την εκδήλωση  έγινε η  παρουσίαση της μετονομασίας της ομάδας σε  Φοίνικα Σύρου – ONEX.  Μία σπουδαία  συνεργασία με μεγάλη δυναμική για την Συριανή ομάδα,  η οποία  βάζει τις βάσεις για ένα σταθερό και υγείες μέλλον. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  έγινε και η βράβευση όλων των Χορηγών   που στέκονται στο πλευρό της , μικρών  και μεγάλων όπως επίσης και  η μεγάλη Χορηγία  της  City insurance

Ο Πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου – ONEX  Αντώνης Ρούσσος  στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους χορηγούς που στέκονται στο πλευρό της ομάδας  μίλησε με  κολακευτικά λόγια για τη νέα μεγάλη συνεργασία με την Εταιρία ONEX . προσθέτοντας  τα εξής  : Το τμήμα πετοσφαίρισης του Φοίνικα  μετρά 35 χρόνια από την ίδρυση του, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια η ομάδα αγωνίζεται στην Volleyleague ,  με πολύ σημαντικές διακρίσεις. O φοίνικας πρόσθεσε , βρίσκεται  ανάμεσα στις 3 καλύτερες ομάδες της χώρας  συμβάλλοντας με  τον τρόπο αυτό  στην σημαντική προβολή του αθλητισμού και των αξιών που πρεσβεύει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Οι επιτυχίες αυτές είναι ένας  πραγματικός άθλος για την ομάδα που αγωνίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως είναι τα γνωστά  προβλήματα της  νησιωτικότητας   .

Όλοι όσοι βρισκόμαστε στο πλευρό της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια είπε ο Αντώνης Ρούσσος  νιώθουμε υπερήφανοι για τις επιτυχίες της και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του  νησιού μας συμβάλλει στην μεγαλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του τόπου μας.

Μην ξεχνάμε τα  οικονομικά οφέλη που κερδίζει το νησί μας, αφού ένα μέρος των εξόδων της καθημερινής διαβίωσης των αθλητών επιστρέφει στην τοπική αγορά.  Όπως επίσης κι αν σκεφτούμε  τον μεγάλο αριθμό αθλητών, παραγόντων αλλά και ΜΜΕ που κάθε 15 μέρες με αφορμή τους αγώνες επισκέπτονται το νησί και συμβάλλουν στην οικονομική τόνωση της τοπικής αγοράς.

Ο δρόμος όμως για τις επιτυχίες της ομάδας δεν είναι πάντα εύκολος  προσθέτοντας :  γνωρίζετε ήδη   το καλοκαίρι που μας πέρασε  ότι η ομάδα  βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Τα  οικονομικά προβλήματα, η αδυναμία συγκρότησης ΤΑΑ και οι αναβολές σχετικά με την αδειοδότηση της ΕΣΑΠ  μας  έφεραν πολύ κοντά στον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία, με κίνδυνο ακόμη και την οριστική της διάλυση.

Τότε ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις  στην οποία συμμετείχαν  η Περιφέρεια, ο Δήμος και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, για να βρεθούν τρόποι διάσωσης της ομάδας.

Δεν κρύβω πως στην αρχή ήμασταν  επιφυλακτικοί στο να αναλάβουμε τη διοίκηση του ΤΑΑ, το κάναμε όμως έπειτα από την εγγύηση των τριών φορέων.

Καθοριστικός  παράγοντας ήταν η συνεργασία μας με την ONEX Νεώριον Σύρου. Η ONEX  συμμερίστηκε την αγωνία της ομάδας  δέχτηκε να βοηθήσει  με την προϋπόθεση ότι όλοι μαζί  θα μείνουμε ενωμένοι για το καλό της.

Επίσης  αναφέρθηκε  και στον άλλο μεγάλο χορηγό της ομάδος την City Insuranse,  λέγοντας ότι :  δεν φανταζόμασταν ότι θα χτίζαμε μία τόσο δυνατή σχέση υποστήριξης και εμπιστοσύνης. Η City Insurance  στέκεται έμπρακτα δίπλα μας. Το ίδιο ισχύει και για την εταιρεία Blue Star που ξέρει όσο κανείς άλλος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα μας λόγω της πολυνησιωτικότητας .

 

Τον λόγο πήρε και  ο πρόεδρος της ONEX  Νεώριον Σύρου κ. Πάνος Ξενοκώστας  μίλησε για την  απόφαση του να στηρίξει την ομάδα του Φοίνικα, και πόσο σημαντική είναι η ομάδα για το νησί  «Από την αρχή πίστευα πως το Νεώριο  έπρεπε να σωθεί, για το καλό όλων.

Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε, με αγκαλιάσατε . Το ιστορικό Νεώριο ήταν βαθιά πληγωμένο και είχε φτάσει το… τέλος του κι αν δεν γίνονταν όλες αυτές οι κινήσεις θα χάνονταν για πάντα.

Σήμερα είναι εδώ δυνατό, ισχυρό. Είμαι εδώ ως κεντρικός χορηγός της ομάδα  που ενώνει όσους την αγαπούν και επειδή αγαπιέται εύκολα την αγάπησα κι εγώ. Όμως για  την ομάδα έχω να πω  ότι  κάποιοι, δούλεψαν σκληρά,  και την έφεραν έως εδώ.

Ο Φοίνικας Σύρου – ONEX  είναι μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της χώρας μας, σε αυτούς όλους  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όταν  μου ζητήθηκε η βοήθεια  εγώ την έδωσα άμεσα με αγάπη.

Αυτό κάνω με ότι καταπιάνομαι στη ζωή μου. Η ομάδα είναι της Σύρου, είναι  όλων των Συριανών , είναι και δική μου γιατί έχω την τιμή να είμαι ένας απ’ αυτούς. Θα συνεχίσω να βοηθώ με τις δυνάμεις μου, θα προσπαθήσω  αυτή η ομάδα να φτάσει κάποτε στην κορυφή. Κανείς στη ζωή δεν μπορεί μόνος, εδώ είμαστε όλοι,  Περιφέρεια, ο Δήμος, το Επιμελητήριο, οι χορηγοί, αλλά και ο απλός φίλαθλος που  στηρίζει αυτήν την ομάδα.

Εγώ είμαι εδώ  απλώνω το χέρι και με αγάπη και σεβασμό  και σας λέω να πάμε όλοι μαζί.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης  ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος.

Η εκδήλωση  έκλεισε  με  την  ευλογία  της  Αγιοβασιλόπιτας  από τους εκπροσώπους  της Ορθόδοξης και Καθολικής  εκκλησίας .