Με εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε,  χθες βράδυ, στην αίθουσα ball room του ξενοδοχείου «Ερμής», η εκδήλωση έναρξης των χειμερινών δραστηριοτήτων του ΛΕΣ, κατά τη διάρκεια της οποίας η χορευτική ομάδα Αργεντίνικου tango της Χριστίνας Σαριόγλου και του Rojer Zalazaar γοήτευσε στην κυριολεξία τους παρισταμένους.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου μας, κι εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε θερμά για την καλή διάθεση με την οποία ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας, να περάσουμε μαζί ένα ευχάριστο βράδυ, εγκαινιάζοντας τις χειμερινές δραστηριότητές μας. Μετά τον φόρτο των καλοκαιρινών  εκδηλώσεων, στις οποίες είτε συμμετείχαμε, είτε διοργανώσαμε, σκεφθήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να συναντηθούμε με τα μέλη και τους φίλους μας και να ευχηθούμε «καλό Χειμώνα»  με υγεία και καλή καρδιά σε όλους μας» τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χριστίνα Λιγοψυχάκη, προβαίνοντας σε ένα περιληπτικό  βιογραφικό των συνεργατών του ΛΕΣ, Rojer Zalazaar και Χριστίνας Σαριόγλου: «Πρωταθλητές Ευρώπης το 2011 στο Τορίνο με την πρώτη ελληνική συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός Rojer Zalazaar και η Σερραία Χριστίνα Σαριόγλου, αφού έζησαν αρκετά χρόνια στη Βαρκελώνη, χρειάστηκαν μόλις μια μέρα, για να καταλάβουν πως η Σύρος είναι το μικρό, όμορφο μέρος που αναζητούσαν, και πόσο αυτός ο τόπος τους ταιριάζει.  Δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το νησί και τους ανθρώπους λέγοντας: «Ναι θέλουμε να μείνουμε στη Σύρο». Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε, και στη συνέχεια της βραδιάς θα τους απολύσουμε, μαζί  με την ομάδα τους σε ένα γοητευτικό σύνολο, προοίμιο των εορταστικών ημερών που ακολουθούν».

Αναφορά έκανε και στο Bazaar χειροποίητων αντικειμένων από μέλη του Λυκείου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό έγινε αιτία να έρθουν στο φως πολλά κρυμμένα καλλιτεχνικά ταλέντα,  προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να προμηθευτεί σε εντελώς συμβολικές τιμές χρήσιμα για το σπίτι αντικείμενα και χαριτωμένα για τους φίλους δωράκια:  «Αυτή η μικρή έκθεση χειροτεχνημάτων έγινε αφορμή να φανερωθούν πολλά καλλιτεχνικά ταλέντα, κρυμμένα μέσα στο ΛΕΣ και θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες, τόσο προς τα μέλη του ΔΣ και τις δασκάλες χορού, όσο και προς τα μέλη και τους φίλους μας, που με τόση αγάπη και προθυμία ενισχύουν τις προσπάθειές μας».

Μετά τις εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες της ομάδας Αργεντίνικου Tango, οι θαμώνες απόλαυσαν νόστιμους μεζέδες υπό τη συνοδεία εκλεκτού κρασιού και ούζου, και καλής μουσικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων καθώς και αρκετοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων διακρίναμε του κ.κ. Μάρκο Δαδάο και Δημήτρη Κοσμά κα τον τέως σύμβουλο Ευθύμιο Κουκή.