Κοινωνοί του θαύματος της ζωής και του θανάτου έγιναν τα παιδιά ηλικίας από 6-16 ετών τα οποία, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 11 Νοεμβρίου,  δήλωσαν παρουσία στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων για την ανάγνωση, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Λίτσας  Παππά – Μάνη, διδακτικών ιστοριών για το φθινόπωρο.

Η αρχή έγινε με το «φύλλο Φρέντυ», ιστορία που υπάρχει και στο ανθολόγιο της Γ’ Δημοτικού, μέσω της οποίας γίνεται κατανοητός από τα παιδιά ο κύκλος της ζωής (από τη γέννηση έως και το θάνατο), δίνοντας παράλληλα το αισιόδοξο μήνυμα ότι όλα τα στοιχεία της φύσης  αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας και ότι το τέλος τους, το φθινόπωρο και τον Χειμώνα, απλώς σηματοδοτεί την αναγέννηση της φύσης την Άνοιξη.

Τα παιδιά, μέσω της μαιευτικής μεθόδου, γνώρισαν την έννοια αρκετών άγνωστών λέξεων της καθημερινότητας, ενώ συμμετείχαν ενεργά στην όλη αφήγηση της ιστορίας.

Για μια ακόμη φορά η κα Παππά πέρασε  στα παιδιά το μήνυμα: «Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι» κάνοντάς τους σαφές  ότι, παρά τις φυλετικές και όποιες άλλες διαφορές των λαών, οι άνθρωποι θα πρέπει να συμβιώνουν αρμονικά, οικοδομώντας έναν καλύτερο κόσμο.

Επίσης, αναγνώστηκε η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα «Μάγκας», που αφορά τις περιπέτειες ενός σκύλου σε ένα κρουαζιερόπλοιο, ο οποίος -λόγω κακής εκτίμησης για ένα παιχνίδι- τιμωρήθηκε άδικα από το αφεντικό του. Με αυτή τη ιστορία η κα Παππά θέλησε να διδάξει τα παιδιά ότι αυτό που πονά περισσότερο δεν είναι η σωματική τιμωρία όσο ο ψυχικός πόνος για την άδικη αντιμετώπιση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου που αφορά τις γάτες και τα ονόματά τους, και την υπόσχεση για  ανανέωση του ραντεβού για τον επόμενο μήνα με Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες.