Μέλος  κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών φαίνεται να είναι ο 35χρονος ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Σύρο κατά την έξοδό του από το Ε/Ο Blue Star Naxos, κατόπιν στοχευμένου  τακτικού  ελέγχου από άνδρες του γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σύρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στις αποσκευές του μισό κιλό ακατέργαστης Ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του logotytpos.gr αντίστοιχες ποσότητες εντοπίστηκαν στην Αθήνα και την Ζάκυνθο με τις αρμόδιες αρχές να συνδέουν τις υποθέσεις αυτές, οδηγούμενες στο συμπέρασμα ότι πρόκειται κάτι μεγαλύτερο από μια απλή υπόθεση διακίνησης  ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά τη χθεσινή σύλληψη του 35χρονου το Λιμεναρχείο Σύρου και την εν συνεχεία Αστυνομική του ανάκριση από όργανα της υπηρεσίας το θέμα κρίθηκε  ως ιδιαίτερα σοβαρό και ότι χρήζει περεταίρω διερεύνησης.

Έτσι οι αρμόδιοι μηχανισμοί του Λ.Σ. κινήθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα να διενεργηθεί έρευνα στην κατοικία –  στον Νέο Κόσμο Αττικής – στην οποία διέμενε το τελευταίο διάστημα ο συλληφθείς, κατά την διάρκεια της οποίας ανακαλύφθηκε ακόμη μισό κιλό ακατέργαστης Ινδικής κάνναβης καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.

Ακολούθως  και στο πλαίσιο του ενδελεχούς ελέγχου, έρευνας και προανάκρισης του Λιμεναρχείου Σύρου, κρίθηκε αναγκαίο να διερευνηθεί και μια κατοικία στη Ζάκυνθο  όπου, σύμφωνα με δήλωση του συλληφθέντα,  διαμένει μόνιμα η κοπέλα του.

Βρέθηκαν και εκεί σημαντικά ευρήματα. Για την ακρίβεια μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ακατέργαστης Ινδικής κάνναβης), όμως το σημαντικότερο ήταν ότι και εκεί βρέθηκε ζυγαριά ακριβείας.

Οι αρχές εμφανίζονται πεπεισμένες ότι όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Έτσι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για μια υπόθεση η οποία κρίνεται σοβαρή, καθώς έχουν βρεθεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και ζυγαριές ακριβείας.

Ο ένας συλληφθείς είναι ο 35χρονος, η άλλη είναι η 60χρονη μητέρα της κοπέλας  που διαμένει στη Ζάκυνθο, καθώς και η ίδια η κοπέλα του αρχικού συλληφθέντα στη Σύρο.

Οι δύο συλληφθείσες οδηγούνται άμεσα στη Σύρο. Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι με το Blue Star Naxos καταφθάνει η συλληφθείσα των Αθηνών και αύριο – καλώς εχόντων των πραγμάτων – στις 11:15 το πρωί η συλληφθείσα στη Ζάκυνθο.

Σήμερα  η 60χρονη και ο 35χρονος θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα και αύριο η συλληφθείσα της Ζακύνθου προκειμένου να τους ασκήσει ποινική δίωξη.