Μέσα σε λαμπρή και κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης, η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προΐστατο ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος π. Leonardo Sandri, πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν ο Αποστολικός Νούτσιος στην Ελλάδα π. Savio Hon TAI-FAI, ο Σεβ/ατος Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, ο Σεβ/τατος Επίσκοπος πρώην Σύρου π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και ιερείς της Σύρου.

Παρών στην Αρχιερατική Θεία λειτουργία δήλωσε ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Μάρκος Ρούσσος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου Πέτρος Ραουζαίος και ο Τοπικός Σύμβουλος της κοινότητας Ερμούπολης Βαγγέλης Μαραγκός.

O Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας της Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πρόσωπο του Καρδιναλίου π. Leonardo Sandri τον οποίο ευχαρίστησε για την χαρά και την τιμή της παρουσίας του στο νησί μας σε αυτή την «μικρή επισκοπή» όπως είπε χαρακτηριστικά «με την πολύ μεγάλη ιστορία».

Με την σειρά του ο Καρδινάλιος αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ελλάδα και τη Σύρο ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου για τις καθολικές Εκκλησίες που  βρίσκονται στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, όπου σε αυτές ανήκει και η χώρα μας , ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας φωτογραφήθηκε μαζί με παιδιά της Ενορίας του Κινίου.