Στο πλαίσιο των επαφών με τοπικούς φορείς και συλλόγους, η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είχε συνάντηση με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τα ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία και την κοινωνία.
Στην ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε, επισήμανε τα εξής:
“Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως έχει ήδη δηλώσει βάζει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους στο νησί, όχι γενικά και αόριστα, αλλά προβληματίζεται για την καθημερινότητα τους, τις εργασιακές συνθήκες, που τελικά επηρεάζουν και το βιοτικό τους επίπεδο.
Σε αυτό πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζόμενους συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την υπηρεσία, όπως τα νησιά που άπτονται της αρμοδιότητας της, η υποστελέχωση κ.α., αλλά και ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, όπως τα ωράρια εργασίας και η ασφάλιση, που υπάρχουν στη Σύρο και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και στους ελέγχους που πραγματοποιούνται.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη ύπαρξης μαζικών, μαχητικών σωματείων στο νησί, τα οποία – σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες – μπορούν να βελτιώσουν τους όρους εργασίας».