Έκκληση στον Γιώργο Μαραγκό να αναθεωρήσει την απόφασή του σχετικά με την αξιοποίηση του χώρου του Στρατοπέδου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, απευθύνει μέσω του «Λ» ο γνωστός συλλέκτης Κώστας Ιωαννίδης, δηλώνοντας παράλληλα την από μέρους του βεβαιότητα ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η παράταξή του θα υποστεί συντριπτική ήττα.

Αναφορά, κάνει και στο Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου, σημειώνοντας ότι διοικείται από άσχετους και ανίκανους ανθρώπους, ενώ όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα καθιστά σαφές ότι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός τους έχει κουράσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα  να τους «γυρίζει την πλάτη».

Ειδικότερα. «Το στρατόπεδο δεν έπρεπε καν να συζητηθεί για ανέγερση κτιριακής ξενοδοχειακής μονάδας. Τι λόγο ύπαρξης έχει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στη Σύρο;  Εκεί τα ξενοδοχεία είναι σχεδόν άδεια. 30-35 μέρες είναι το φουλ της δουλειάς των ξενοδόχων», λέει, υπογραμμίζοντας ότι το ιδανικό θα ήταν να δημιουργηθεί εκεί ένας ολοκληρωμένος πανεπιστημιακός χώρος: «Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε πολύ περισσότερα παιδιά και να έχει μεγαλύτερο κέρδος το νησί.. Αυτά τα παιδιά θα νοικιάσουν σπίτι, θα φάνε, θα ψωνίσουν κ.ο.κ. Με λίγα λόγια θα μένουν λεφτά στο νησί».

Στο ερώτημα εάν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε άλλους κλάδους της τοπικής οικονομίας, απάντησε: «Αυτοί δεν χαλάνε λεφτά. Εγώ τους ξέρω γιατί τα  έχω ζήσει. Κάθονται μέσα, έχουν την πισίνα,  πάνε εκεί να ψωνίσουν, να φάνε και να διασκεδάσουν».

Μάλιστα, δεν κρύβει  την απορία του για την επιμονή της παράταξης του κ. Μαραγκού σε αυτή την επένδυση, δεδομένης της αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας: «Άρχισα και φοβάμαι, και τα βλέπω όλα εκ του πονηρού», λέει, προδικάζοντας με βεβαιότητα τη συντριβή της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές: «Σε ένα χρόνο φεύγει ο Μαραγκός. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει. Κι αυτό το ξέρει και ο ίδιος… είναι έξυπνος. Καταλαβαίνει ότι η συμπεριφορά του στο Συριανό λαό, ο τρόπος που μιλάει τον έχει θέσει στο περιθώριο…. Ο Μαραγκός έχει τελειώσει.  Ή ο γιατρός (Λειβαδάρας) ή η Καζαντζάκη θα γίνει δήμαρχος. Εάν η Καζαντζάκη έρθει δεύτερη, όλοι οι ψήφοι θα πάνε στον γιατρό. Και τανάπαλιν. Αν  έρθει πρώτη,  οι ψήφοι του γιατρού θα πάνε σε αυτήν, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος από αυτούς…. Λυπάμαι για το κατάντημα του Μαραγκού. Ήλπιζα ότι θα μου φερθεί σαν άνθρωπος.. Απλά να πει ένα «ευχαριστώ»  ή μια λέξη.. αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει μπροστά το νησί. Και αυτό θα γίνει με πανεπιστήμιο και όχι ξενοδοχείο».

Αναφερόμενος στον συνεταιρισμό του Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου, τονίζει «Αυτή η επιχείρηση γιατί να κλείσει;  Λόγω ανικανότητας των ανθρώπων και μη βοήθειας από τον Δήμο; Ο Δήμος να βάλει πλάτη», λέει, υπογραμμίζοντας ότι η κάθοδος κολοσσιαίων πολυκαταστημάτων, όπως το  LIDL, ο Βασιλόπουλος και ο Σκλαβενίτης σε μικρά νησιά εξοντώνουν τις μικροεπιχειρήσεις:  «Ένας μικρός χώρος δεν χρειάζεται τέτοια πράγματα. Πρέπει να στηριχθεί το Νεώριο και η τοπική αγορά».

Τονίζει δε ότι ο ίδιος έχει κάνει πράξη τα λεγόμενα του καθώς,  παρότι  διαμένει στην Αθήνα,  τις αγορές του τις πραγματοποιεί σε συριανά καταστήματα, τα οποία και τού αποστέλλουν τα προϊόντα της παραγγελίας του.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε και για τον όγκο των πολιτιστικών εκδηλώσεων: «Ποιος πάει και τις βλέπει;» τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι τόσο οι  καλοκαιρινές συναυλίες όσο και πολλά άλλα δρώμενα που φορτώνεται ο Δήμος θα πρέπει να μειωθούν προκειμένου να γίνουν αποδοτικότερα.

Τέλος, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τον τουρισμό της Σύρου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός δεν θα πάει καλά… Μαύρα σύννεφα βλέπω. Και λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό γιατί εγώ είμαι Συριανός πιο πολύ απ’ τους Συριανούς».