Πάνδημη η συμμετοχή του κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο νησί της Σύρου.

Χθες βράδυ, παραμονή της μεγάλης θρησκευτική γιορτής,   στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ερμουπόλης  τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος τοϋ Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα.

Ακολούθως στις κεντρικές οδούς της Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε  Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Θεομήτορος  υπό την συνοδεία των Προσκόπων, του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης η οποία υπό την  μουσική καθοδήγηση της αρχιμουσικού Αλίς Λαμπάρς παιάνιζε θρησκευτικούς ύμνους.

Στη  είσοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, με φόντο το κατάφωτο και επιβλητικό Δημαρχιακό Μέγαρο και το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης τελέσθηκε Ιερά Παράκληση, με το πέρας της οποίας η Ιερά Εικόνα εν πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό δια μέσου της οδού Σταματίου Πρωίου.

Σήμερα το πρωί  οι εορταστικές εκδηλώσεις, με κοσμοσυρροή. ολοκληρώνονται  με τον καθιερωμένο  Όρθρο και την  Ἁρχιερατική Θεία Λειτουργία,.

Παρουσία στις εκδηλώσεις δήλωσε το σύνολο του Θρησκευτικού κλήρου του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τον αντπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και τον νέο Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης Νίκο Λειβαδάρα.