Σε άκρως οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Αγιοβασιλειάτικης πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ναυτικών Σύρου «Άγκυρα», στο φιλόξενο χώρο του καφέ «Μέγαρον».
Χωρίς πομπώδεις προετοιμασίες και σε εντελώς χαλαρό περιβάλλον, η πρόεδρος του Συλλόγου Φραγκίσκα Μηλιού έκοψε την πίτα, παρουσία φίλων και μελών, της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Καζαντζάκη, του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων του ΝΑΤ Γιώργου Μηλιού και του μέλους του Φιλοπτώχου Ταμείου Κοιμήσεως Μαρίας Μαυρίκου, ευχόμενη σε όλους τους παρευρισκόμενους μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία και καλά ταξίδια σε όλους τους ναυτικούς.
«Σήμερα κόψαμε την πίτα μας οι γυναίκες των εν ενεργεία ναυτικών της Σύρου, ωστόσο θέλουμε να ενημερώσουμε όσες ενδιαφέρονται ότι από το Καταστατικό του Συλλόγου δίνεται η δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη ακόμη και οι μητέρες, οι αδερφές και οι κόρες των εν ενεργεία ναυτικών, χωρίς όμως να μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα για μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Με αυτό τον τρόπο, πιστεύω ότι μπορούμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας και να μεγαλώσουμε σε αριθμό.
Από κει και πέρα, το βλέμμα μας στρέφεται στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνουν την 1η Φεβρουαρίου (στο ξενοδοχείο «Νησάκι), ενώ οργανώσαμε και μια λαχειοφόρο αγορά που θα ολοκληρωθεί τον την ίδια ημέρα με τις εκλογές, όπου ένας τυχερός θα απολαύσει ένα τριήμερο ταξίδι στη Σαντορίνη μαζί με τον/την σύντροφό του.
Από τα έσοδα αυτής της λαχειοφόρου αγοράς πρόκειται να καλύψουμε κάποια από τα έξοδα παραγωγής για το κινηματογραφικό αφιέρωμα που έχουμε σχεδιάσει για ναυτική οικογένεια μέσα από το βλέμμα των γυναικών, ένα πρότζεκτ που ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι έτσι ώστε να προβληθεί και στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου αλλά και ως μεμονωμένη παρουσίαση σε διάφορα τηλεοπτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας, μετά από επαφές που έχουμε κάνει μαζί τους, στοχεύοντας και στην εξωστρέφεια των δράσεων του Συλλόγου, αλλά και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.
Γι αυτό, άλλωστε, τον σκοπό ευελπιστούμε να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια τοπικών φορέων/θεσμών που μπορούν να βοηθήσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου», κατέληξε η κα Μηλιού.