Την πλούσια μουσική παράδοση της Ηπείρου απόλαυσαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου, ο οποίος διοργάνωσε την ετήσια χοροεσπερίδα του, στο γήπεδο μπάσκετ του Πάγου.

Την παράσταση έκλεψε το ηπειρώτικο μουσικό συγκρότημα “Λαλητάδες” (Δημήτρης Τσίπρας στο τραγούδι, Δημήτρης Ρίζος στο κλαρίνο, Ματίνα Τζήκα σε τραγούδι και τα κρουστά, Βαγγέλης Κουμτζής στο βιολί και Δημήτρης Ρίζος τζούνιορ στο λαούτο),το οποίο παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε βεβαίως και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου, υπό την διδασκαλία του κ. Μάκη Μπέτση, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα εδέσματα, κρασί και τσίπουρο.

Η φετινή εκδήλωση, μάλιστα, είχε και έναν επίσημο καλεσμένο, τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Νίκο Αγγελίδη, τον οποίο παρουσίασε στο κοινό η πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Ζαχάρη.

Όντας παλιοί γνώριμοι από την παρουσίαση του βιβλίου που είχε κάνει πριν καιρό στην έδρα του Συλλόγου, στη Σύρο, ο Νίκος Αγγελίδης έκανε ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης, ενώ έχει προγραμματίσει και μια ζωντανή εμφάνιση με την Ευαγγελία Ζαχάρη, η οποία θα μιλήσει για τον Σύλλογο και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ηπειρωτών εντός Σύρου.