Παρουσία γονέων, παιδιών, εκπαιδευτών και φίλων του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, χθες το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα «Κ. Τουλούπης» του σχολικού συγκροτήματος στο «Μάννα» έλαβε χώρα η εκδήλωση λήξης των χορευτικών τμημάτων του ΛΕΣ.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της η έφορος χορού Ρίτα Ζαρμπώνη αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την παρουσία τους στην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση λήξης των μαθημάτων χορού, τόνισε ότι οι μαθητές συνοδεία των δασκάλων τους θα παρουσιάσουν ένα δείγμα όλων όσων έμαθαν κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

«Όλα αυτά τα παιδιά, οι έφηβοι, αλλά και οι ενήλικες που καθημερινά γεμίζουν τις αίθουσές μας, μας κάνουν περήφανες γιατί είναι η ζωντανή απόδειξη του έργου που επιτελείται μέσα στο Λύκειο, συμβάλλοντας στη συνέχειά του μέσα στη Λυκειακή Ιστορία 100 και πλέον χρόνων» είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας: «Συγχαίρουμε λοιπόν και ευχαριστούμε όλους τους μαθητές μας, όλων των ηλικιών και τις οικογένειες αυτών, καθώς και όλους εσάς που μας στηρίζετε με την συμπαράσταση και την αγάπη σας».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου θα συνεχιστούν κανονικά έως τα τέλη Μάιου, ενώ όσον αφορά τα Γυμνάσια και Λύκεια σταματούν προκειμένου τα παιδιά απερίσπαστα να αφοσιωθούν στις σχολικές τους εξετάσεις.

Στους αποφοίτους επικεντρώθηκε η πρόεδρος του ΛΕΣ Χριστίνα Δενδρινού – Λιγοψυχάκη ευχόμενη τα παιδιά αυτά να ανοίξουν τα φτερά τους προς νέους ορίζοντες, ξεκινώντας ένα νέο στάδιο στη ζωή τους, εξίσου όμορφο μα και διαφορετικό. Εμφανώς συγκινημένη και απονέμοντάς τους αναμνηστικούς επαίνους, τόνισε: «Ο έπαινος θα τους θυμίζει, όχι μόνο τη θητεία τους στις χορευτικές ομάδες , αλλά και το ενδιαφέρον και την αγάπη μας που πάντα θα τους συντροφεύουν. Και όποτε οι νέες τους υποχρεώσεις θα το επιτρέπουν, η αγκαλιά του ΛΕΣ θα είναι ανοικτή να βρεθούμε και πάλι μαζί σε γνώριμα μονοπάτια».

Αμφότερες – προσφέροντας συμβολικά ανθοδέσμες, –  ευχαρίστησαν ονομαστικά τους δασκάλους: Μαλαματή Αναστασοπούλου, Μαρία Κορφιάτου, Άννα Χρήστου, Φώτη Καλκαβούρα και Βάσω Χερουβείμ για την συμβολή τους στην επιτυχία του ΛΕΣ, μη παραλείποντας να αναφερθούν στην ανιδιοτελή προσφορά της Ράνιας Κρητικού στην ευόδωση των στόχων του Λυκείου.

Πέραν αυτού ευχαρίστησαν τη Σχολική Επιτροπή και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  και ιδιαίτερα την κα Ειρήνη Δράκου (μέλος του Λυκείου)  για την  βοήθειά της στην παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τον Νίκο Κοντιζά για  την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.

Από την πλευρά της η κα Δράκου τόνισε ότι αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας το χρωστάει μια πόλη, ένα νησί, για την προσπάθεια που κάνετε και κρατάτε την παράδοση ζωντανή κι αναμμένη».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις όλων των τμημάτων, με ποικίλους χορούς απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, αποσπώντας δικαίως το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

Ακόμη αξιοσημείωτος είναι ο  σκηνικός διάκοσμος από παιδιά – μαθητές του εργαστηρίου ζωγραφικής- εναρμονισμένος απόλυτα με το θέμα της εκδήλωσης «Χορευτικές διαδρομές σε θάλασσες και σε στεριές»- υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους τμήματος ζωγραφικής Παναγιώτη Καλούδη.