Καταχειροκροτήθηκαν οι σύλλογοι που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που έλαβε χώρα στην πλατεία Μιαούλη της Σύρου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, προσφέροντας στο πολυπληθές κοινό μια πανδαισία παραδοσιακού μουσικού χοροθεάματος.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Χρήστο Πρασσάκη και η φετινή διοργάνωση άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους του νησιού.

Το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου ως οικοδεσπότης άνοιξε την εκδήλωση με πέντε χορούς κλέβοντας κυριολεκτικά τις εντυπώσεις. Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων Κρήτης, ενώ σε ψηλό επίπεδο κυμάνθηκαν τα χορευτικά και των υπόλοιπων σχημάτων: Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, «ΧΟΡΟΝΟΣ» Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυμνού Ευβοίας, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Τριάδας Ν. Κριεζώτης, Σύλλογος Πολιτών Χαλκίδας «Το Κάστρο», Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροβρύσης Χαλκίδας, και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλιάρτου Βοιωτίας.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ το Λύκειο Ελληνίδων που είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες, στην φιλοξενία … και σε όλα τα σχέδια που αφορούν την Σύρο, αλλά και όλους τους συλλόγους που ήρθαν απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας» τόνισε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Πρασσάκης προθέτοντας: «Πάντα να είστε καλά, γιατί ο Πολιτισμός είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας κρατήσει σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Εύχομαι πάντα να συνεχίσουμε να γλεντάμε και να μη μας φοβίζει τίποτα».

Εκ μέρους του Δήμου ο Σύμβουλος Μάνος Αρμακόλας προέβη σε ανταλλαγή ενθυμίων και αναμνηστικών με τους εκπροσώπους των Συλλόγων, ωστόσο αρνητικά σχολιάστηκε από αρκετό κόσμο η απουσία του Δημάρχου από την εκδήλωση.

Αναμνηστικά επέδωσαν Σύλλογοι και στον κ. Πρασσάκη ευχαριστώντας τον δημόσια για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία του.