Καταχειροκροτήθηκαν οι χορευτές και οι μουσικοί του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο –  κατά την διάρκεια των δύο εμφανίσεών τους (Παρασκευή 14-6 & Σάββατο 19-6-2019) στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Απόλλων –  γινόμενοι αποδέκτες επευφημιών και εγκωμιαστικών σχολίων.

Η παγκοσμίως γνωστή Ρωσική ορχήστρα Tango En Vivo πραγματοποίησε, όπως και πέρσι, εξαιρετική εμφάνιση ενόσω   χορευτές διεθνούς φήμης προσέφεραν στο εκστασιασμένο κοινό ένα θέαμα ανυπέρβλητης χορευτικής πανδαισίας.

Όπως δήλωσε  στο «Λ» η  Χριστίνα Σαριόγλου  περίπου 200 άτομα προερόμενα από Αμερική, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και’ όλη την Ελλάδα, επισκέπτονται τη  Σύρο την τρέχουσα περίοδο αποκλειστικά και μόνο για το φεστιβάλ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι –  όπως και οι προηγούμενες διοργανώσεις – υλοποιήθηκε  από τον Σύλλογο «Φίλοι Αργεντίνικου Τάνγκο Σύρου», σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης,  και πέραν του καθαρά χορευτικού μέρους του (Milongas) περιλαμβάνει σεμινάρια, παρουσιάσεις, αλλά και beach party.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα με milongas στον πολυχώρο  Plaza και Live με την  Orchestra ‘Tango En Vivo στις 22:30 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 17-6-2019 με Beach Party στο Asteria Beach Bar από τις 12:.00 έως  και τις 15:00 και  milongas στο «Μέγαρο» καφέ με ελεύθερη για το κοινό είσοδο  στις 21:00, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι και φέτος υλοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Οι προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση, παρότι οι δράσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, είναι πολύ  μεγάλες δεδομένου ότι πήχης τέθηκε ήδη πολύ ψηλά. Ενδεχόμενα με τη συνδρομή των τοπικών φορέων,  το φεστιβάλ να καταφέρει να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ξένους επισκέπτες προς όφελος όχι μόνο του Πολιτιστικού προϊόντος του νησιού αλλά και της τοπικής οικονομίας.