Καταχειροκροτήθηκε από το μουσικοθεατρόφιλο κοινό της Σύρου η παράσταση «…και μένει μόνο ο δρόμος»,  την οποία ανέβασαν χθες  βράδυ στο θεατράκι της Πινακοθήκης Κυκλάδων οι «Γιατί Έτσι» σε συμπαραγωγή με το site  «Science Behind Music” του μουσικού Γιάννη Ρούσσου.

Οι ερμηνείες όλων των συντελεστών, ακόμη και των πρωτοεμφανιζόμενων,  μεστές και ζεστές. Άλλωστε, ελάχιστα απείχε ο ρόλος που ερμήνευαν επί σκηνής από τον πραγματικό τρόπο ζωής τους, όντας όλοι μουσικοί και καλλιτέχνες. Το σενάριο – που σημειωτέον έγραψε ο Μάκης Αποστόλου αντλώντας την έμπνευση από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την προσαγωγή της μουσικού του δρόμου στη Θεσσαλονίκη, βάσει του νόμου περί επαιτείας οι οποίες και αποτέλεσαν την θρυαλλίδα για την κατάργηση του επίμαχου αυτού νόμου το 2018- πραγματεύεται  μια γλυκόπικρη ιστορία του δρόμου με πρωταγωνιστές τον Άρη, τη Λήδα, τον Φίλιππο, τον Ορφέα και τον Τόνι.

Τα συναισθήματα, μέσα από την ερμηνεία γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών «ζωντανά» επί σκηνής  από τους καλλιτέχνες της παράστασης, διαρκώς μεταβάλλονταν ενώ οι φωτισμοί συνέβαλαν  τα μέγιστα στην απόδοση του ψυχισμού τους.

Σχέσεις φιλίας, αντιπαλότητας, έχθρας και αντιζηλίας με τραυματικά βιώματα του παρελθόντος αναδύονται σε καίρια σημεία του έργου προκειμένου  να γίνει πιο κατανοητός στον θεατή ο τρόπος συμπεριφοράς τους.

Ορισμένοι, αρχικά άγνωστοι μεταξύ τους και ανταγωνιστές,  γίνονται φίλοι ενώ λόγω  της αντιζηλίας τους για  ένα  κορίτσι, ορισμένοι από αυτούς, μετατρέπονται σε εχθρούς.  Και κάπου εκεί κάνει την εμφάνιση του ένας παραγωγός – κυνηγός ταλέντων που προσπαθεί να τους εκμεταλλευτεί καταδεικνύοντας το σκληρό πρόσωπο της μουσικής βιομηχανίας.

Γλυκόπικρα είναι τα συναισθήματα που αποκομίζει ο θεατής. Ένα σκοτεινό δρομάκι που σφύζει από ζωή και μελωδίες. Κόσμος έρχεται και παρέρχεται και κάποια στιγμή, ενώ φαίνεται ότι όλοι αποχωρούν αφήνοντάς το βουβό και σκοτεινό, η ζωή συνεχίζει τον κύκλο της στέλνοντας νέα πρόσωπα να αναπληρώσουν αυτά που αποχωρούν.

Πρόκειται για μια παράσταση η οποία αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσει κανείς. Όλοι όσοι δεν πρόλαβαν να την δουν  να τους ενημερώσουμε ότι τον Μάιο θα ανέβει εκ νέου στο θέατρο Απόλλων, με τροποποιήσεις προκειμένου να εναρμονιστεί στο εκεί περιβάλλον.

Να σημειωθεί τέλος ότι μεταξύ άλλων παρουσία δήλωσε ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού – τουρισμού Αλίκη Λεονταρίτη, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος παιδείας Ειρήνη Δράκου και μέλη θεατρικών συλλόγων.