ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 24/10/2017 η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» καταγγέλλει τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό για Έπαρση και Αυταρχισμό, υπογραμμίζοντας ότι στην τελευταία συνάντηση για την ακτοπλοΐα, φίμωσε τον εκπρόσωπο της, καθώς και τον πρώην βουλευτή Γιώργο Παπαμανώλη που ήταν παρόντες και εγγράφως ζήτησαν το λόγο, όπως και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου Νίκο Παγίδα.

Το πλήρες κείμενο του Δ.Τ. έχει ως ακολούθως:

«Φαίνεται ότι, η……. παρά φύσει πολιτική κρυφή συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, βρήκε εκφραστή και στη Σύρο τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, ο οποίος ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού και πολιτικής ηθικής, κατά την τελευταία συνάντηση για την ακτοπλοΐα, φίμωσε τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, πρώην Νομάρχη Κυκλάδων, και τον πρώην βουλευτή Γιώργο Παπαμανώλη που ήταν παρόντες και εγγράφως ζήτησαν το λόγο.

Βεβαίως κοντά σε αυτούς στέρησε τον λόγο και στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος φαινόταν ότι ήθελε να μιλήσει αλλά, προφανώς εάν ο κος Δήμαρχος του έδινε το λόγο, τότε πώς θα δικαιολογείτο, που στέρησε τον λόγο από έναν εκπρόσωπο κόμματος.?!

Εκτός και εάν ο κος Δήμαρχος έχει τόση έπαρση που ξεπερνά και αυτήν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Εάν στον κο Δήμαρχο δεν επέβαλαν τον στοιχειώδη σεβασμό τα όσα έχει προσφέρει ο εκπρόσωπός της ΔΗ.ΣΥ στην Αυτοδιοίκηση, εάν δε τού επέβαλε λίγο σεβασμό η επί 20ετη και πλέον ενασχόληση τού πρώην Νομάρχη με την ακτοπλοΐα στις Κυκλάδες, ο οποίος λόγω τεράστιας εμπειρίας κάτι θετικό θα είχε να προσφέρει στη συζήτηση, έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστεί το γεγονός ότι, ο εκπρόσωπός μας αντιπροσώπευε ένα ποσοστό των πολιτών των Κυκλάδων, τους οποίους ο κος Δήμαρχος με τη στάση του περιφρόνησε, προς μεγάλη ευχαρίστηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., η κρυφή συνεργασία των οποίων είναι να φιμώσουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, την οποία βλέπουν ως ανερχόμενη πολιτική δύναμη που θα συσπειρώσει και πάλι τους δημοκρατικούς πολίτες και θα χαλάσει τα σχέδιά τους.

Η δικαιολογία που πρόβαλε ο κος Δήμαρχος για πίεση του χρόνου είναι τουλάχιστον αστεία, όταν όλοι οι προηγούμενοι ομιλητές μίλησαν για 90 και πλέον λεπτά και δεν βρέθηκαν 9 λεπτά για να μιλήσουν οι τρεις εναπομείναντες, ή τουλάχιστον 3 λεπτά για τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Τελειώνοντας ενημερώνομε ότι την Παρασκευή 3/11/2017 στις 9 το βράδυ θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με αυτό το γεγονός από το Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΥΡΟΣ TV 1 που μας παρέχει βήμα για ενημέρωση των Δημοκρατικών Πολιτών».