Σε αναζήτηση δράσεων και υπηρεσιών που θα αναβαθμίσουν την μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σύρου, το «Σπίτι του Άη Βασίλη», επικεντρώθηκε το κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, που εδώ και χρόνια φέρνει την ευθύνη της συνδιοργάνωσης μαζί με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.
Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική συνάντηση στο γραφείο της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Αλίκης Λεονταρίτη, παρουσία του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας Δημήτρη Νταλαχάνη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια αίσθηση πως η όλη εκδήλωση είχε βαλτώσει και ότι χρειαζόταν μια δυναμική ώθηση για να πάει παραπάνω, ενώ δεν έκρυψε και την αρνητική του έκπληξη για την μικρή προσέλευση φορέων – συλλόγων στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βάρης, Φοίνικα, Λαζαρέτων, και Πάγου, τους προσκόπους, την «Σοφία της Παράδοσης», τους «Γιατί Έτσι», τον Σύλλογο Ηπειρωτών, τον Σύλλογο Φίλων Μέγα Γιαλού και το πρακτορείο Στεφάνου.
Κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκομένων ήταν η υπάρχουσα δομή και λειτουργία του «Σπιτιού του Άη Βασίλη», που θα λειτουργήσει φέτος από τις 26 έως 30 Δεκεμβρίου, να καθηλώσει με το αγιοβασιλιάτικο πνεύμα και τις πολυθεματικές δράσεις κυρίως τα παιδιά, τα οποία άλλωστε αποτελούν και το επίκεντρο των εκδηλώσεων.
Θέτοντας τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και με δεδομένα τα ασφυκτικά οικονομικά του Δήμου, ο κ. Νταλαχάνης και όλοι οι παριστάμενοι δεσμεύτηκαν να επικοινωνήσουν ξανά έτσι ώστε να καταγραφούν οποιεσδήποτε νέες προτάσεις προκύψουν από τους συμμετέχοντες, αλλά και οι εθελοντές που θα θελήσουν να συνδράμουν στο εγχείρημα.
Στο τραπέζι, βέβαια, έπεσαν κάποιες ιδέες που ήταν ρεαλιστικά υλοποιήσιμες αλλά και προτάσεις, το κόστος των οποίων κρίθηκε απαγορευτικό για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και γενικά του νησιού.
Πάντως, ένα πρώτο βήμα έγινε προς την λογική της κοινής συλλογικής δράσης, με επιμέρους κρούσεις που θα γίνουν εν είδη αναζήτησης μεγάλων χορηγών αλλά και συγκεκριμένου πακέτου προτάσεων που θα τεθεί από την συριανή εταιρεία θεαμάτων «Γιατί Έτσι», το οποίο θα εξεταστεί από τους συνδιοργανωτές.
«Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να φύγουμε από δω κοιτώντας προς την ίδια κατεύθυνση έτσι ώστε να κάνουμε καλύτερη απ ότι είναι σήμερα την εκδήλωση για το «Σπίτι του Άη Βασίλη», τόνισε η κα Λεονταρίτη, με την προσδοκία να συνδράμουν και άλλες τοπικές δυνάμεις στην προσπάθεια αυτή.