ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΤΗΣ SILLIKON VALLEY  »κελάηδησαν…

Κτυπάνε καμπάνες, ενημερώνοντας την ανθρωπότητα  ότι το   FACEBOOK και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  μας έχουν όλους »φακελωμένους» και »προγραμματισμένους». Οι αποκαλύψεις τους, με γενναιότητα και αποφασιστικότητα, σκορπούν ανησυχίες και άσχημες προβλέψεις για το μέλλον των νέων ,ιδίως.

1)  SON PARKER… Δίπλα στον MARK ZUKERBERG και συνιδρυτής της NAPSTER γράφει  ότι οι ιδρυτές του FACEBOOK , γνώριζαν ότι δημιουργούν εθισμό – εξάρτιση, τζογάροντας στην ανθρώπινη  ψυχολογία…..

Μόνο ένας »θεός »ξέρει  τι  κάνει στους εγκέφαλους των παιδιών όλου του κόσμου .ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ » LIKE» δρα σαν διεγερτικό (ντόπα)….

2)  TSAΜAT  PALICHAPITIGIA…  Δημιουργήσαμε εργαλεία   που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό. Όλα είναι ένα μεγάλο  ψέμα , παραπληροφόρηση, VIRTUAL  REALITY ….

3) TRISTAN  HARRIS…. Οι αποφάσεις μας και οι  επιλογές μας δεν είναι … αβίαστες – ελεύθερες’. Το κόλπο αυτό [σύστημα ] θα μας ξεμυαλίσει …

4)  EYGENI  MOROZOV …. Δεν υπάρχει ψηφιακός παράδεισος… Το INTERNET είναι ένας σκοτεινός »προφήτης¨ …ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Κατά  τη διάρκεια της τελευταίας BLACK FRIDAY η AMAZON TOY JEF BEZOS έκανε τζίρο ημερήσιο 2.400.000.000.$ για να ζήσουν εκατομμύρια μικρά παιδιά σε όλο τον πλανήτη μια  VIRTUALREALITY

Παραφράζοντας δε τον ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ , λέει:  » τα προσωπικά δεδομένα είναι δικά μας άλλα δεν μας ανήκουν »

Μαρούλης  Γιάννης  φυσικός                                                             …

Υ.Γ. τα ανωτέρω ……είναι μια πολύ μικρή περίληψη από ένα εξαιρετικό άρθρο της ΕΡΗ  ΠΑΝΣΕΛΙΝΑ στο  ΕΘΝΟΣ της  5ης  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.