Η κα Αλεξάνδρα Δήμου, εμπνεύστρια και εκ των επικεφαλής της ομάδας παραγωγής που θα παρουσιάσει την όπερα «Ήρα» σε παγκόσμια πρεμιέρα, το διήμερο 6-7 Οκτωβρίου, στη Δήλο, αποκαλύπτει στο logotypos.gr τις παραμέτρους του εγχειρήματος που θα αποτελέσει χωρίς καμιά αμφιβολία ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα στην Ελλάδα.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Ένας θνητός φτάνει στη Δήλο, στη γενέτειρα του Απόλλωνα, βαριά άρρωστος, για να διαπραγματευτεί το τέλος της ζωής του. Δύο θεές του Ολύμπου, η Ήρα και η Αφροδίτη, τον αιφνιδιάζουν με την παρουσία τους. Αρχίζει μια φιλοσοφική διαπραγμάτευση μεταξύ του φόβου της θνητότητας και της πλήξης της αθανασίας, που καταλήγει στην ένωση του «θεϊκού» με το «ανθρώπινο» και στην κατανόηση του «αδιαίρετου» της θεϊκής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η όπερα «Ήρα» του διακεκριμένου συνθέτη, σκηνοθέτη και αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Θοδωρή Αμπαζή, βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Νίκου Κυριακίδη, θα ανεβεί στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, φωτισμένη από το φυσικό φως της ημέρας (οι παραστάσεις θα αρχίζουν  στις 17:00) και unplugged.

Η «Ήρα» θα είναι το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της φετινής τουριστικής σεζόν στη Μύκονο, το οποίο έχουν αγκαλιάσει ο δήμος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Περισσότερα στο βίντεο της συνέντευξης.