Με λαμπρότητα και παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας τού τόπου και όχι μόνο, ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα με την καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη της Σύρου οι εορταστικές εκδηλώσεις  για την επέτειο της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Ο ανοιξιάτικος καιρός ευνόησε τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτές, και δεδομένων των κρίσιμων συνθηκών που βιώνει η Χώρα, σε συνδυασμό με τη ρευστότητα που επικρατεί στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό σκηνικό,  την ολοένα και κλιμακούμενη Τουρκική προκλητικότητα  καθώς και τα ανοικτά μέτωπα στο σκοπιανό, η παρουσία ήταν μαζική.

Ειδικότερα. Με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Εθνικό Ηρώο της πόλης, και την παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ξεσηκωμού του Έθνους ενάντια στον Τουρκικό ζυγό, με το μήνυμα της ημέρας να είναι φαντάζει πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

Μετά την επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, η πολιτική επιστήμων κα Αγγελική Βουτσίνου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι καθίσταται αναγκαία πλέον η υπέρβαση της μηχανικής επανάληψης της 25ης Μαρτίου ως εθιμοτυπικής εορτής , και η στόχευση στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης ως πηγή έμπνευσης και άντλησης δυνάμεων και συναισθημάτων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων, δεδομένου ότι  η χώρα βάλλεται πανταχόθεν.

Δείτε το βίντεο με τον πανηγυρικό της Ημέρας:

ΣΥΡΟΣ 25η Μαρτίου 2019 – Ο πανηγυρικός της Ημέρας από την κα Αγγελική Βουτσίνου, στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 25 maart 2019

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφανιών στο έμπροσθεν του ναού Εθνικό Ηρώο της πόλης και εν συνεχεία, στην πλατεία Μιαούλη τελέστηκε με κάθε επισημότητα – παρουσία πλήθους κόσμου – η εθιμοτυπική παρέλαση.

Δείτε το βίντεο με την Επιμνημόσυνη Δέηση και τις καταθέσεις στεφάνων:

ΣΥΡΟΣ 25η Μαρτίου 2019 – Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων , στον Ηρωο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου.

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 25 maart 2019

Με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης να παιανίζει τον Εθνικό μας Ύμνο, τα σχολικά, αθλητικά και στρατιωτικά τμήματα παρέλασαν επί της ιστορικής πλατείας της Ερμούπολης, καταχειροκροτούμενα από τον κόσμο, ενόσω η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα Κατερίνα Σιγάλα τα παρουσίαζε.

Δείτε το βίντεο με την παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη:

ΣΥΡΟΣ 25η Μαρτίου 2019 – Η παρέλαση

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 25 maart 2019

Αξίζει να σημειωθεί  ότι εκτός από το ένοπλο πεζοπόρο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης, παρέλασε το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ο Σύλλογος  Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ο Σύλλογος  Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου, η μαθητιώσα νεολαία του νησιού, αντιπροσωπεία των κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου ο Ναυτικός Όμιλος  Σύρου, ο  Αθλητικός  Σύλλογος Tae Kwon Do Ερμούπολης,  το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, και σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.

Με το πέρας της παρέλασης χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του  Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου  παρουσίασαν στην πλατεία Μιαούλη ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα Εθνικών Παραδοσιακών χορών.

Δείτε τα βίντεο με τους χορούς: 

ΣΥΡΟΣ 25η Μαρτίου 2019 – χοροί

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 25 maart 2019

ΣΥΡΟΣ 25η Μαρτίου 2019 – χοροι στην πλατεία Μιαούλη

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 25 maart 2019

ΣΥΡΟΣ 25η Μαρτίου 2019 – χοροι στην πλατεία Μιαούλη

Geplaatst door Logotypos.gr op Maandag 25 maart 2019

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Παρουσία στις εκδηλώσεις  δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου, ο βουλευτής Αντώνης Συρίγος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών,  ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί όλων των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της Σύρου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα παραπάνω δρώμενα.

Περισσότερες φωτογραφίες στα άλμπουμ που θα αναρτηθούν σε λίγο…