Έναν ακόμη σταθμό στη μακρά περιοδεία του πρόσθεσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, δίνοντας συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, στη Σύρο.
Παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Χρήστου Καφτηράνη, ο οποίος τόνισε ότι η ΝΔ θα κερδίσει στις ευρωεκλογές με μεγάλη διαφορά, και του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ευστάθιου Μπαρμπούνη, ο οποίος υπογράμμισε ότι το σημερινό ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι το καλύτερο που είχε ποτέ, ο κ. Αμυράς δήλωσε ότι στη Σύρο έχει πολλούς φίλους όταν ακόμα έκανε την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ανέφερε ότι αυτές θα δώσουν το έναυσμα της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού υπέρ της ΝΔ και ότι θα αναδείξουν μια ισχυρή ευρωομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Εν συνεχεία, ο κ. Αμυράς υπογράμμισε τις τρεις προτεραιότητες που έθεσε ως προσωπικούς του στόχους: την επιστροφή των ξενιτεμένων νέων και επαγγελματιών έτσι ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα μέσα σε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών και διαφάνειας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή για ένα υγιές περιβάλλον και την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τις πολυεθνικές και όχι μόνο εταιρείες που χρησιμοποιούν δεδομένα εν αγνοία μας μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.
Τέλος, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τόνισε ότι ενώ οι ευρωεκλογές μέχρι τώρα θεωρούνταν ως ψήφος διαμαρτυρίας των πολιτών για τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ πιο σημαντικές καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος των αποφάσεων του Ευρωκοινοβουλίου επηρεάζουν άμεσα τις τύχες των ευρωπαϊκών λαών, παραδεχόμενος ωστόσο ότι θα πρέπει να καλυφτεί το κενό ενημέρωσης και διαφάνειας που χαρακτηρίζει πολλές φορές τον τρόπο λήψης αυτών των αποφάσεων από λόμπυ και πολυεθνικά συμφέροντα.