Ηχηρή απάντηση, με αφορμή το ρεπορτάζ του logotypos.gr αναφορικά με την τριτοκοσμική εικόνα του πλημμυρισμένου Κλειστού Σταδίου Μπάσκετ, δίνει στη Δημοτική Αρχή η Παράταξη «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι στα πέντε χρόνια της θητείας της η ανεπάρκειά της στην συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών κτιριακών εγκαταστάσεων είναι πλέον εμφανής σε όλους τους δημότες. «Η δημοτική αρχή κρυβόμενη πίσω από εξαγγελίες και υποσχέσεις για μεγάλα έργα, απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας που αποτελεί το βασικό πεδίο ευθύνης της» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Δ.Τ. της παράταξης  «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο»:

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής του κ. Μαραγκού αναδεικνύονται με τον πλέον κωμικοτραγικό τρόπο. Από την μία πλευρά εξαγγέλλει για τον αθλητισμό όσα μετά από 5 χρόνια θητείας δεν έκανε τίποτα για να πραγματοποιήσει και από την άλλη, για να κυκλοφορήσεις μέσα στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου χρειάζεσαι ομπρέλα και τα νερά της βροχής μαζεύονται με κουβάδες και πετσέτες.

Πού ήταν ο κ. Μαραγκός όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί δεν φρόντισε για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων; Γιατί δεν συνεργάστηκε εγκαίρως και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου; Ποιος από τους δημότες μας μπορεί πλέον να τον εμπιστευτεί σε όσα εξαγγέλλει για το μέλλον, όταν υπάρχει ως αδιάψευστος μάρτυρας η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών μας υποδομών;

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλά δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις. Αυτά τα προβλήματα που φαίνονται με γυμνό μάτι, τα βλέπουν καθημερινά οι ίδιοι οι δημότες. Την ίδια στιγμή ο Δήμος δεν διαθέτει κανένα σχέδιο συντήρησης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας ούτε σε ετήσια βάση ούτε σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η δημοτική αρχή κρυβόμενη πίσω από εξαγγελίες και υποσχέσεις για μεγάλα έργα, απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας που αποτελεί το βασικό πεδίο ευθύνης της.

Το νησί μας χρειάζεται όραμα και σχέδιο, συντονισμό όλων των φορέων, αληθινό ενδιαφέρον για τον κάθε ένα κάτοικο και επισκέπτη. Χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή τόσο για τα μικρά όσο και τα μεγάλα».