Δηλώσεις στο «Λ» έκανε και ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, υπογραμμίζοντας ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών Εκλογών ήταν μη αναμενόμενο από την Παράταξή του, κάνοντας ωστόσο σαφές ότι θα δοθεί πίστωση χρόνου στον νέο Δήμαρχο προκειμένου να βρει τον βηματισμό του: «Εμείς θα λειτουργήσουμε ως θεματοφύλακας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει την 1η Σεπτεμβρίου όλων αυτών των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που πήραμε για το νησί μας και πιστεύω ότι και η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Λειβαδάρα, στην οποία θα δώσουμε πίστωση χρόνου, θα μπορέσει να βρει τον βηματισμό της γρήγορα, να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να ενσκήψει στα προβλήματα του τόπου».

Ακολουθούν οι πλήρεις δηλώσεις του κ. Μαραγκού:

«Να είμαι ειλικρινής, πράγματι δεν περιμέναμε αυτό το ποσοστό και αυτή τη διαφορά υπέρ του συνδυασμού του κ. Λειβαδάρα. Ως οφείλουμε, με βάση τα πιστεύω και τις πολιτικές μας αρχές, θα σεβαστούμε πλήρως το αποτέλεσμα και την ετυμηγορία της κάλπης. Είναι πράγματι μια σημαντική διαφορά. Φρονώ κι εκτιμώ ότι παρότι κάναμε ένα αξιοσημείωτο και σημαντικό έργο σε διάφορους τομείς καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας, σε έναν βαθμό δεν επικοινωνήθηκε αυτό σωστά στους δημότες. Παράλληλα, θα πρέπει να πω ότι η εκλογική αντιπαράθεση τους τελευταίους 2-3 μήνες δεν πραγματοποιήθηκε πάντα με όρους πολιτικής αξιοπρέπειας και ευπρέπειας, όχι εμφανώς αλλά αφανώς, διότι υπήρξε πολύ πολιτική λάσπη και παραφιλολογία και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και επί προσωπικού ζητήματα. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό γιατί αρκετές φορές μπορεί να συμβαίνει σε οποιοδήποτε επίπεδο, κεντρικό ή αυτοδιοικητικό. Είναι μια πραγματικότητα που πολλές φορές είναι συνυφασμένη με τις εκλογικές αναμετρήσεις. Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ τον κ. Λειβαδάρα για την πράγματι πολύ μεγάλη του νίκη και να βεβαιώσω τον κόσμο της Σύρου ότι εμείς, στο πλαίσιο του ρόλου μας ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είμαστε καλόβουλα και καλοπροαίρετα συνεργατικοί, με βάση τις επιταγές του «Κλεισθένη» και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε για το καλό και το όφελος του τόπου μας να συνεχίσουμε την υλοποίηση όλων αυτών των έργων που ξεκίνησαν επί της δικής μας δημοτικής θητείας, που είτε ωρίμασαν είτε έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις και πρόκειται να δημοπρατηθούν, αλλά και νέα έργα τα οποία  η παράταξη της πλειοψηφίας του κ. Λειβαδάρα θα μπορέσει να σχεδιάσει. Εμείς, για το καλό του νησιού μας, επιδιώξαμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις να είμαστε χρήσιμοι και όχι  ευχάριστοι μερικές φορές απέναντι σε ομάδες δημοτών, παίρνοντας ρεξικέλευθες αποφάσεις και τομές, αλλά όταν θες να προχωρήσεις σε σημαντικά πράγματα για τον τόπο σου, είναι γεγονός ότι μπορεί να κάνεις και αυτό, παρότι μπορεί να δημιουργήσεις αντιδράσεις και αντιπάθειες σε μερίδα των δημοτών.

Εμείς θα λειτουργήσουμε ως θεματοφύλακας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει την 1η Σεπτεμβρίου όλων αυτών των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που πήραμε για το νησί μας και πιστεύω ότι και η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Λειβαδάρα, στην οποία θα δώσουμε πίστωση χρόνου, θα μπορέσει να βρει τον βηματισμό της γρήγορα, να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να ενσκήψει στα προβλήματα του τόπου. Εμείς πάντοτε σε όλες αυτές τις προσπάθειες τις οποίες θα πραγματοποιεί η παράταξη της πλειοψηφίας θα είμαστε θετικά διακείμενοι, δηλαδή προς την κατεύθυνση υποστήριξης του έργου της. Πάνω απ’ όλα είναι το νησί μας και νομίζω ότι με ένα πνεύμα καλόβουλης και καλόπιστης συνεργασίας μπορούμε όλοι να είμαστε υποβοηθητικοί και υποστηριχτικοί σε ότι απαιτεί το νησί μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ και τις άλλες δύο παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και του κ. Καίλη και της κας Καζαντζάκη, οι οποίες εκτιμώ ότι ομοίως θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της συνεργασίας ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος του νησιού μας».