Τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ σε φλέγοντα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας παρουσίασε  κατά την διάρκεια της Ομιλίας του στη Νομαρχιακή Συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έλαβε χώρα στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Αθηναίων και ηγετικό στέλεχος του κινήματος Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ανεύθυνη, υπογραμμίζοντας ότι  ενώ η ανικανότητα μπορεί να συγχωρεθεί η ανευθυνότητα όχι καθώς ενίοτε αποβαίνει εγκληματική για τα συμφέροντα της Χώρας.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι το κίνημα πρέπει πλέον να αφήσει πίσω τα όποια ενοχικά σύνδρομα του παρελθόντος και να βαδίσει με σταθερά βήματα μπροστά, και μαχόμενο προς όφελος της χώρας να επανακτήσει την παλιά του αίγλη.

Σημείωσε δε ότι υπάρχει ήδη έτοιμο πρόγραμμα διακυβέρνησης με όλες τις διατάξεις έτοιμες προς υλοποίηση, καθιστώντας σαφές ότι αυτό θα αποτελέσει τη βάση της διαπραγμάτευσης με όποιο κόμμα θα θελήσει να συμπράξει μαζί του για την δημιουργία μελλοντικής κυβέρνησης.

Ο κ. Καμίνης άσκησε αυστηρή κριτική και στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας καταστροφική για τη χώρα την τελευταία περίοδο διακυβέρνησής  της από τον Κώστα Καραμανλή, καθιστώντας σαφές ότι εξ’ αιτίας αυτής η χώρα μπήκε στα μνημόνια, ενώ στην συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ απέδωσε τον παρ’ ολίγο αφανισμό του κινήματος καθώς η μεγάλη μερίδα  των ψηφοφόρων του ποτέ δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την συμμαχία με τον διαχρονικό τους αντίπαλο.

Συνεχίζοντας ανέλυσε τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, όπως, η νησιωτικότητα, η επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας, η συμφωνία των Πρεσπών, η διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και άλλα, τονίζοντας ότι όταν το κίνημα κληθεί να λάβει θέση θα το κάνει με γνώμονα πρωτίστως το συμφέρον της Χώρας και δευτερευόντως του δικού του.

Στις επιτακτικές ερωτήσεις μελών ως προς μελλοντικές Κυβερνητικές Συμμαχίες ο κ. Καμίνης απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς να τίθενται στο τραπέζι τέτοιου είδους ζητήματα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οιαδήποτε συνεργασία θα βασίζεται σε αμοιβαίες προγραμματικές υποχωρήσεις. Επεσήμανε δε ότι λόγω του ότι η Χώρα δεν αντέχει να παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακυβέρνητη, οι συνεργασίες σε κυβερνητικό επίπεδο είναι πλέον αναγκαίες.

Να σημειωθεί τέλος ότι τον Δήμαρχο Αθηναίων προλόγησε ο πολιτευτής του κινήματος, τέως Νομάρχης Κυκλάδων, Δημήτρης Μπάιλας, καθώς και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Γιάννης Λυγνός και η Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Σούλα Λυγνού.

 

Σύντομη παρέμβαση είχε και ο τέως Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας.

Επίσκεψη στη Σύρο πραγματοποίησε ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου  του Κινήματος Αλλαγής, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο περιοδειών σε όλη τη χώρα.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Καμίνη στη Σύρο είχε ως εξής:

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο
Επίσκεψη στα Ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου

Επίσκεψη στην αγορά Σύρου
Συνάντηση με τον δήμαρχο Σύρου Γιώργο Μαραγκό στο δημαρχείο της Ερμούπολης
Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων
Ομιλία στη Νομαρχιακή Συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. Γ. ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ κ. ΔΩΡΟΘΕΟ Β΄

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, συνοδευόμενος από τους διατελέσαντες Βουλευτές κα Άννα Καραμάνου και κ. Γ. Παπαμανώλη και τον διατελέσαντα Νομάρχη κ. Δημήτριο Μπάιλα, επεσκέφθη σήμερα το μεσημέρι στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της επικαιρότητας και σχετικά με το θέμα του γλυπτού της «Κοιμωμένης» του Χαλεπά, για το οποίο υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, όσον αφορά το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, τη συντήρηση και τη διαφύλαξη του εμβληματικού αυτού γλυπτού.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με τον Δήμαρχο Αθηναίων

 

Τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη υποδέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Τον κ. Καμίνη συνόδευαν η πρώην Ευρωβουλευτής κα Άννα Καραμάνου, ο πρώην Βουλευτής κ. Γιώργος Παπαμανώλης, ο τέως Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος Τσούμας και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιάννης Λυγνός.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάδειξη του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον κ. Λεονταρίτη να επισημαίνει τις δυσκολίες που προκαλεί στην αποτελεσματική άσκηση διοίκησης το ισχύον θεσμικό ρόλο που διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων  και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου
του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργου Καμίνη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε  ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Καμίνης συναντήθηκε με τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ισίδωρο Ροσσολάτο, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου όπου ενημερώθηκε αρχικά για τον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, τις υπάρχουσες υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του, αλλά και για σημαντικά θέματα επικαιρότητας και επιχειρηματικότητας που απασχολούν το νομό Κυκλάδων.

Ο κ. Καμίνης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκτυο Aegean Cuisine και τη δημιουργία cluster για την προώθηση των Κυκλαδικών προϊόντων, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας.

Επίσης, εξήρε τις τεχνολογικές υποδομές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και τόνισε τη σημασία της ψηφιοποίησης για την αποτελεσματικότερη διαχείριση οργανισμών του μεγέθους του Επιμελητηρίου, αλλά και σύγχρονων πόλεων, όπως επιχειρείται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο της Αθήνας.