Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, ο πρώην δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Θήρας Γιάννης Δεκαβάλλας πήρε θέση για την επίσημη υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, άσκησε κριτική για την επίσημη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και ξεκαθάρισε τι θα κάνει μέχρι το τέλος της θητείας του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περί τυχόν νέας δική του υποψηφιότητας στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

«Θα δοθεί σκληρή μάχη στις Περιφερειακές εκλογές»

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της μάζωξης των περιφερειακών συμβούλων στο χώρο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, δύο ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν τις συζητήσεις στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί μεταξύ των συμβούλων: η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γλυνού και το «χρίσμα»  της ΝΔ προς τον Γιώργο Χατζημάρκο.

Ερωτηθείς για τον Μανώλη Γλυνό και την πρόθεσή του να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Γιώργου Χατζημάρκου στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, ο κ. Δεκαβάλλας τόνισε τα εξής:

«Ο Μανώλης Γλυνός είναι μία εξαιρετική πολιτική προσωπικότητα και τα μηνύματα που έχω από το νησί της Ρόδου, αλλά και γενικότερα από τα Δωδεκάνησα, είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη και ευρεία απήχηση για την υποψηφιότητά του.

Η πληροφόρηση που είχα προέρχεται από διαφορετικές πηγές και υποδεικνύει ότι συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τη συντριπτική αποδοχή του κεντροαριστερού χώρου, έχοντας επίσης πολύ σημαντική πρόσβαση στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι, λοιπόν, σίγουρο ότι θα δοθεί μία σκληρή μάχη στις περιφερειακές εκλογές και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούν να υπάρξουν εύκολα προγνωστικά».

«Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του»

Ο κ. Δεκαβάλλας κλήθηκε να σχολιάσει και την δεύτερη συνεχή επίσημη στήριξη της ΝΔ προς το πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, που στην αρχή της θητείας του πάλευε για να αναγνωρίζεται ως «ανεξάρτητο» πολιτικό πρόσωπο.

«Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Ήτανε κοινό μυστικό ότι υπήρχε στήριξη της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές προς τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Δεν ξέρω, όμως, τώρα κατά πόσο αυτή η στήριξη θα έχει ευρύτατη απήχηση με το δεδομένο ότι – απ’ όσο γνωρίζουμε όλοι – έχουν δημιουργηθεί πολύ σημαντικές προστριβές μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο κ. Δεκαβάλλας.

«Θα παραιτηθώ όπως το είχα υποσχεθεί»

Τέλος, ο κ. Δεκαβάλλας ξεκαθάρισε τι πρόκειται να κάνει πριν το τέλος της θητείας του, αφήνοντας ωστόσο ερωτηματικά για το ποια στάση θα κρατήσει στο μέλλον και αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές.

«Αυτό δεν μπορώ να σας το πω τώρα. Αυτό πάντως που μπορώ να δηλώσω σε αυτή τη φάση είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου – όπως έχω υποσχεθεί και έχω κάνει γνωστό στην παράταξή μου  από την αρχή της αυτοδιοικητικής περιόδου – θα παραιτηθώ προκειμένου να καταλάβει τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Θήρας ο Ηλίας Μάινας, ο οποίος – παρότι έλαβε χιλιάδες σταυρούς από την περιφερειακή ενότητα της Σαντορίνης – δεν κατόρθωσε να εκλεγεί λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου και συστήματος. Έτσι, από την αρχή της θητείας μου είχα υποσχεθεί στον Ηλία ότι προς το τέλος θα παραιτηθώ για να του δώσω κι εκείνου τη δυνατότητα να έχει μια ηθική ικανοποίηση από τον μεγάλο προεκλογικό αγώνα που είχε κάνει και από την επιτυχία με την οποία είχε κατέβει στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές», κατέληξε ο κ. Δεκαβάλλας.