ΔΕΙΤΕ τους μισθούς των αιρετών μας.

ΞΕΡΕΤΕ ποιος είναι ο μισθός των αιρετών μας;

Αν όχι, σας πληροφορούμε πως δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος και καλό θα ήταν να γνωρίζετε επακριβώς πώς αμείβονται εκείνοι που ορίζουν τις τύχες μας σε τοπικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ λοιπόν:


ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και ένα «αγκάθι» που φαίνεται ότι προέκυψε με τον νόμο Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και των βουλευτών, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα «… δεν ρυθμίζει τι θα ισχύσει και τι όχι σχετικά με τις συντάξεις των αιρετών, γιατί δεν τους περιλαμβάνει σε κανένα άρθρο και πολύ περισσότερο στα άρθρα που αφορούν στο Δημόσιο».

ΚΟΙΝΩΣ όλα είναι «στον αέρα» και τα πάντα είναι πιθανά, ενώ φουντώνουν σενάρια τα οποία δεν είναι καθόλου ευνοϊκά (ως προς το συνταξιοδοτικό), τόσο των αιρετών της Αυτοδιοίκησης όσο και των βουλευτών.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από αυτό όμως, ας μην καμώνονται ορισμένοι ότι μας «υπηρετούν» με το αζημίωτο ή μας «υπηρετούν» έναντι ψιχίων ή αντί πινακίου φακής.

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ μας, (οι των κορυφών) μας «υπηρετούν» έναντι αμοιβής, η οποία μπορεί μεν να μην φτάνει τον μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά τουλάχιστον είναι αξιοπρεπής, αν αναλογιστεί κανείς πως σήμερα «ζουν» (σε εισαγωγικά) δημότες τους με μισθούς ή συντάξεις πείνας και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, με τα γνωστά αποτελέσματα για τις ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.