Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες  άρχισαν μυστηριωδώς να κάνουν την εμφάνισή τους  σε διάφορα σημεία της πόλης πάπιες. Κανείς δεν γνωρίζει από πού προέρχονται, αν και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Πέτρος Μώτος εικάζει ότι ενδεχομένως  πρόκειται για πάπιες που ζούσαν στα  Λαζαρέττα (στο ρέμα απέναντι από το παλιό Φαληράκι)  οι οποίες  για άγνωστο λόγο τρόμαξαν και εγκατέλειψαν τον χώρο, αναζητώντας ασφαλέστερο καταφύγιο σε σημεία  της πόλης.

Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 9:00, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κατόπιν σύστασης της πυροσβεστικής, με συνεργείο τριών εργατών του τμήματος καθαριότητας  προέβη σε επιχείρηση σύλληψης πάπιας η οποία επί δύο εβδομάδες περίπου  είχε καταλύσει στα στέγαστρα των καταστημάτων της παραλίας και ειδικότερα αυτών που βρίσκονται παραπλεύρως του κτηρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου στο «Λ» η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν μπορούσε να παρέμβει  δεδομένου ότι επρόκειτο  για ήμερο ζώο και η δικαιοδοσία της αφορά μόνο στην άγρια ζωή, ζητώντας του να μεριμνήσει ο Δήμος για τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με  δηλώσεις εργαζομένων της καθαριότητας ακόμη μια πάπια έχει εντοπιστεί στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι χθες το απόγευμα πολίτες έπιασαν ακόμη μία που περιφερόταν στην οδό Νικηφόρου Μανδηλαρά  (απέναντι από το ΙΚΑ) με κίνδυνο να τη χτυπήσει κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.