Το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς βρήκε για 5η συνεχή χρονιά εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου Ερμούπολης να πραγματοποιούν το παζάρι τους, με αυτοσχέδιες κατασκευές, στην πλατεία Μιαούλη.

Από το πρωί που στήθηκαν οι πάγκοι μέχρι και αργά το απόγευμα, εκατοντάδες περαστικοί ενίσχυσαν την προσπάθεια των παιδιών, δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για το Ειδικό Σχολείο.

Για το παζάρι αλλά και για το μεγάλο «αγκάθι» που αποτελεί το κτηριακό πρόβλημα του Ειδικού Δημοτικού μίλησε στο logotypos.gr η διευθύντριά του Μαρία Νευροκοπλή, η οποία αναφέρθηκε  στις μη ουσιαστικές προσπάθειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να χειριστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, ευχόμενη πως η νέα θα μπορεί να δώσει τις λύσεις που χρειάζονται άμεσα από δω και πέρα.

Μεταξύ  άλλων, η κα Νευροκοπλή σημείωσε πως «με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έγιναν κάποιες προσπάθειες, έγιναν συζητήσεις αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ευελπιστούμε και προσδοκούμε η νέα Δημοτική Αρχή να μας βοηθήσει εμπράκτως καθώς είναι άσχημο να μην μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά ΑΜΕΑ επειδή ο ίδιος δεν πάσχει. Είναι πολύ άσχημο. Ψάχνουμε να βρούμε επιχειρηματολογία για τα πλήρως αυτονόητα. Ευελπιστούμε, όμως, ότι πραγματικά θα γίνουν πολλά πράγματα από δω και πέρα για το Ειδικό Σχολείο».

Στο ερχόμενο φύλλο του «Λ» θα μπορείτε  να διαβάσετε αναλυτικά τι δήλωσε η κα Νευροκοπλή.