Μόνο με τη λέξη «ντροπή» χαρακτήρισαν δεκάδες λουόμενοι σήμερα το πρωί, τα όσα συνέβησαν στην παραλία των Αγκαθωπών, καθώς οι αρμόδιοι βρέθηκαν εκτεθειμένοι για το ένα και μοναδικό αναπηρικό αμαξίδιο θαλάσσης το οποίο ήταν κλειδωμένο αναζητώντας μάταια το κλειδί!!

Όλα ξεκίνησαν όταν επισκέφτηκαν την παραλία κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι συνόδευαν άτομο με ειδικές ανάγκες σε αναπηρική πολυθρόνα προκειμένου να κολυμπήσουν. Φθάνοντας στην ομπρέλα της παραλίας η οποία έχει το ανάλογο σήμα και το αναπηρικό αμαξίδιο θαλάσσης, διαπίστωσαν ότι αυτό ήταν δεμένο με αλυσίδα και λουκέτο πάνω στην ομπρέλα.

Αναζήτησαν το κλειδί, απευθύνθηκαν στην ναυαγοσώστρια η οποία ούτε και εκείνη φάνηκε να γνωρίζει.

Τελικά άγνωστο από πού το κλειδί εμφανίστηκε, αλλά η κλειδαριά ήταν σκουριασμένη  και Επιχειρηματίας της περιοχής με σφυρί προσπάθησε και έκοψε την αλυσίδα.

Το αμαξίδιο θαλάσσης μπόρεσε να χρησιμοποιηθεί για να εκθέσει ανεπανόρθωτα μετά από λίγα λεπτά όσους έχουν ευθύνη για τον εξοπλισμό αυτό στις παραλίες. Το αμαξίδιο δεν διέθετε ζώνη ασφαλείας και το αποτέλεσμα ήταν το άτομο με ειδικές ανάγκες να βρεθεί ξαφνικά πεσμένο στη θάλασσα με τους συνοδούς του και λουόμενους να καταβάλλουν προσπάθεια να το ανασύρουν απ το νερό.

Ντροπή Κύριοι αρμόδιοι! Ντροπή σε όποιον ευθύνεται για τον έλεγχο του εξοπλισμού ΑμΕΑ στις παραλίες. Ξηλώστε τον καλύτερα. Απομακρύνετε τον.

Αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να θέτετε σε κίνδυνο την ασφάλεια ανθρώπων που λαχταρούν ένα μπάνιο στη θάλασσα και πιστεύουν ότι έχετε μεριμνήσει για την ασφάλειά τους.