Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Σύρο

Οκτώβριος 25, 2019 12:00 πμ - Οκτώβριος 28, 2019 11:59 μμ

Tο πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, για τη Σύρο, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει ως ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

1.Τετραήμερος γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των τραπεζών, των οικιών και πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από την 8η πρωινή ώρα της 25ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019.

2.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.

ΩΡΑ 09:00 Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.

ΩΡΑ 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, παρουσία Αρχών, Προϊσταμένων υπηρεσιών, αποδεκτών επισήμων προγραμμάτων και αντιπροσωπειών μαθητών των τελευταίων τάξεων του 4ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Γυμνασίου, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνου από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου.

ΑΠΟΤΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ – ΣΤΕΦΑΝΩΣΗ

Προσκύνημα μαθητών Σχολείων, σπουδαστών και Προσκόπων, που θα προσέρχονται συντεταγμένοι με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Κατάθεση στεφανιών, χωρίς προσφώνηση, ως εξής :

ΩΡΑ 15:15

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

(περιοχή προσφυγικού συνοικισμού Ξηροκάμπου)

Από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και από το Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.

ΩΡΑ 15:30

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

(Διοικητή του Οχυρού «Ρούπελ» κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής το 1941)

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

(Άμεση αναχώρηση για το Ηρώο των Πεσόντων (Πλατεία Ηρώων)

ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Από μαθητές του ΕΝ.E.Ε.ΓΥ. – Λ Σύρου, του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Σύρου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σύρου.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Από μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ ΚΑΝΑΡΗ

Από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου (με τάξεις Λυκείου) Σύρου και από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ

Από μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 19:00

Επετειακή εκδήλωση μνήμης και τιμής με θέμα: “28 Οκτωβρίου 1940: Οι Έλληνες αλλάζουν την ιστορία” στην αίθουσα εκδηλώσεων Γ. Ρίτσου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων – Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 07:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης.

ΩΡΑ 08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο με συμμετοχή τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

ΩΡΑ 09:30 Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στις κατά τόπους ενορίες, προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και μαθητές των Εκπαιδευτικών Μονάδων Άνω Σύρου, Βάρης και Ποσειδωνίας ως εξής:

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου “Ο Άγιος Γεώργιος”, του “Βαμβακάρειου” Γυμνασίου και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΒΑΡΗΣ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρης – Μάννα και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΓΑΛΗΣΣΑ

Από αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

ΩΡΑ 10:00 Αποκάλυψη πολεμικής σημαίας του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου – Ερμούπολης.

ΩΡΑ 10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μυκόνου – Μήλου -Σερίφου – Σίφνου – Κιμώλου – Κύθνου – Φολεγάνδρου και Σικίνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.

Τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό, ώρα 10:25 πμ.

ΩΡΑ 10:50 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας μετά το πέρας της Δοξολογίας (εντός του Ι.Ν.) από την εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ελισάβετ Αποστολίδου.

ΩΡΑ 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου) και κατάθεση στεφάνων τηρουμένης της με αρ. 52749/289.2006 (ΦΕΚ 1488/6.10.2006) υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος, με ευθύνη των τελεταρχών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Κωνσταντίνο Μουρσελά και Αλέξιο Μαραντζίδη.

Σιγή ενός λεπτού – ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

ΩΡΑ 11:30 Παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και τη συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου, του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», της μαθητιώσας νεολαίας, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Ερμούπολης, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και ένοπλου πεζοπόρου τμήματος του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Αρμόδιοι για το συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης, ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων Λάζαρος Τσιομπάνης και Καλπακίδου Παναγιώτα.

Για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού και την παρουσίαση της παρέλασης, ορίζεται η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κατερίνα Σιγάλα.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Μιαούλη, οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου θα παρουσιάσουν Εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.

ΩΡΑ 18:50 Υποστολή της Σημαίας (όπως και κατά την έπαρση).

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν :

α) Σύσσωμος ο λαός της Σύρου.

β) Οι θρησκευτικές αρχές, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι κ.κ. Βουλευτές Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών, οι λοιπές δικαστικές αρχές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Σύρου, ο κ. Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, η κα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Προϊστάμενος του Δικαστικού Γραφείου Σύρου, η κα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, ο κ. Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Σύρου – Ερμούπολης και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, οι κ.κ. Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι κ.κ. Πρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών, οι κ.κ. Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, με στολή και κατά ιεραρχική τάξη, οι κ.κ. Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, ο τοπικός εκπρόσωπος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Νήσου Σύρου, ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Κυκλάδων, οι κ.κ. Πρόεδροι Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, ο κ. Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων με στολή, ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, οι κ.κ. Πρόεδροι των Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων, ο κ. Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι κ.κ. εκπρόσωποι των πολιτικών παρατάξεων, οι κ.κ. Πρόεδροι λοιπών Σωματείων και Συλλόγων και οι εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε.

γ) Οι κ.κ. Πρόξενοι Ξένων Κρατών, εάν επιθυμούν.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :

α. Τα της Ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου-Τήνου κλπ.

β. Τα της οργάνωσης του χώρου της παρέλασης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

γ. Τα της διάθεσης της μουσικής, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

δ. Τα της τάξεως και τροχονομίας στους χώρους συγκέντρωσης, αναμονής και διέλευσης των τμημάτων για τη στεφάνωση και την παρέλαση, κατά τις μέρες του επίσημου εορτασμού, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων και το Λιμεναρχείο Σύρου.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Οκτώβριος 25, 2019 12:00 πμ
Τέλος:
Οκτώβριος 28, 2019 11:59 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Τηλέφωνο:
6942 466842
Ιστότοπος:
http://andikat.eu/

Χώρος Διεξαγωγής

Ερμούπολη
Ερμούπολη, Κυκλάδες 84100 Ελλάδα + Χάρτης Google