«Εσείς το κερδίσατε αυτό. Εμείς μόνο γραφειοκρατικές  διαδικασίες κάναμε.  Αν εσείς δεν επιμένατε και δεν είχατε και υπομονή και επιμονή  δεν θα το κερδίζατε». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους εργαζομένους ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης  στους  εργαζομένους κατά τη είσοδό του στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου Σύρου.

Τον υπουργό υποδέχθηκε ο  Πάνος Ξενοκώστας και τα μέλη του Δ,Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου Αντώνης  Χατζαντώνης και Μάρκος Ρηγούτσος,  οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων Μάρκος Βουτσίνος.

Μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα του υπουργού στην αίθουσα Συνεδριάσεων από τον κ. Χατζαντώνη ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο κ. Φλαμπουράρης ήταν από τους ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα του Νεωρίου, βάζοντας πλάτη για την υπερπήδηση πολλών εμποδίων, τον  ευχαρίστησε δημόσια για την όλη συμβολή στο σημερινό επίτευγμα.

Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου με τον κ. Φλαμπουράρη να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την πορεία των εργασιών αλλά και των εμπορικών δραστηριοτήτων του Συριανού Ναυπηγείου, με τους κκ Ξενοκώστα, Χατζαντώνη και Ρηγούτσο να τον ενημερώνουν διεξοδικά.

Με την ολοκλήρωση της σύντομης περιήγησης  ο υπουργός   απευθύνθηκε – στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων  του Εργοστασιακού Σωματείου-  στους εργαζομένους και εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών επανέλαβε ότι χάρις στους δικούς τους αγώνες το Νεώριο παρέμεινε όρθιο και ζωντανό, ενώ αστειευόμενος και κοιτώντας τον  κ. Πάνο Ξενοκώστα τους παρότρυνε αν  στο μέλλον αντιμετωπίσουν  δυσκολίες με τον νέο ιδιοκτήτη να μην του χαριστούν: “Ξέρετε εσείς τον τρόπο” είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε δε ότι  βούληση της παρούσας κυβέρνησης είναι η αν ανασυγκρότηση και παλιών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας , υπογραμμίζοντας ότι το Νεώριο αποτελεί απτό και επιτυχημένο παράδειγμα.

Τέλος, στο ερώτημα του logotypos.gr για τις εντυπώσεις του από την περιήγησή  στους χώρους των εγκαταστάσεων και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, απάντησε ότι ήταν βέβαιος  για την επιτυχία του εγχειρήματος καθώς  πάντα είχε  απόλυτη εμπιστοσύνη στους εργαζομένους του Ναυπηγείου.