Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Μόνο που το «αργά» στην περίπτωση του καθεστώτος των πεζοδρόμων της Ερμούπολης  άργησε πάρα πολύ. Κι αυτό  γιατί, ενώ από τα μέσα του  Οκτωβρίου του 2017 είχε  κοινοποιηθεί στο Δήμο Σύρου Ερμούπολης η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί άρσης του συνόλου των κυκλοφορικών ρυθμίσεων και των πεζοδρομήσεων της Ερμούπολης – όπως αυτές αποφασίστηκαν το 2009 από το τότε Δ.Σ. του Δήμου Ερμούπολης – έπρεπε να φτάσουμε στις 6-3-2019 προκειμένου να  υπάρξει σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που τις επαναφέρει στο καθεστώς της πεζοδρόμησης.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας να υπενθυμίσουμε ότι, στα μέσα του Νοέμβρη του 2018  σε τηλεφωνική  συνομιλία που υπήρξε μεταξύ της εφημερίδας μας και στελέχους της Αποκεντρωμένης, κατέστη σαφές  ότι ο Δήμος δεν είχε  αποστείλει ακόμη τις τελικές προτάσεις του,  ύστερα από μια σειρά παρατηρήσεων που του είχε κοινοποιήσει  η Αποκεντρωμένη, σχετικά με το ζήτημα αυτό, με αποτέλεσμα τα μέτρα που αφορούν στις πεζοδρομήσεις  να βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα».

Το ερώτημα που προκύπτει, μετά την πρόσφατη  απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι τι μέλλει γενέσθαι με τα πρόστιμα που ενδεχόμενα κλήθηκαν να καταβάλλουν διερχόμενοι από τον «πεζόδρομο» οδηγοί, πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης, καθώς πλέον αποδεικνύεται περίτρανα ότι κακώς οι συγκεκριμένοι δρόμοι λειτουργούσαν έτσι μέχρι σήμερα;

Ακολουθεί το έγγραφο με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου:

apofasi egkrisis pezodromou
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι γράφαμε στις 16-10-2018
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι γράφαμε στις 4-8-2018
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τι γράφαμε στις 28-12-2017