Στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη και  παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και εκπροσώπων των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του τόπου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ  η παρουσίαση του καλαίσθητου ημερολογίου για το 2019 του Συλλόγου Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου.

Σε μια σύντομη παρουσίαση του 11ου κατά σειρά – ημερολογίου, το οποίο  φιλοξενεί  βραβευμένα έργα της  διακεκριμένης  συριανής Εικαστικού Έλσας Χαραλάμπους-  το οποίο σημειωτέον εκτυπώθηκε από την «ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ» –  ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Μαυρομουστάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι πάγια θέση του Συλλόγου είναι η φιλοξενία στο ετήσιο αυτό Ημερολόγιο έργων  συριανών καλλιτεχνών.

Προβαίνοντας δε στην παρουσίαση  ενός συνοπτικού βιογραφικού της είπε: «Αυτή τη φορά με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε πίνακες της Συριανής εικαστικού Έλσας  Χαραλάμπους  που μας προ­σέφερε αφιλοκερδώς και με πολύ αγάπη για τον Σύλλογο μας. Η Έλσα Χαραλάμπους που όπως είναι γνωστό διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ,έχει σπουδάσει ζωγραφική και ψηφιδωτά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και απεφοίτησε με Άριστα.

Έχει εκθέσει έργα της σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και στο Πεκίνο της Κίνας. Τον Ιούνιο του 2018 τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο σε έκθεση στη Βουλγαρία, πού συμμετείχαν 152 ζωγράφοι από 40 χώρες με 450 πίνακες. Έργα της φιλο­ξενούνται στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στην Κυκλαδική πινακοθήκη της Σύρου, και στο ινστιτούτο «Κυβέλη» στο νησί μας. Την ευχαριστούμε θερμά πού θέλησε να βοηθήσει τον Σύλλογο μας».

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον επιχειρηματία  Ρένο Φρέρη για την κάλυψη των εξόδων εκτύπωσης του ημερολογίου καθώς  και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως για την παραχώρηση της αίθουσας, ενώ εξέφρασε την  βεβαιότητά του  ότι η Συριανή  Κοινωνία θα στηρίξει μια ακόμη φορά την προσπάθεια αυτή που στόχο έχει την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται για την παροχή  δωρεάν νοσηλευτικών υπηρεσιών χωρίς καμία εξαίρεση καθημερινά και αργίες και εορτές, προς όλους τους συμπολίτες.

Από την πλευρά της η κ. Χαραλάμπους αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας  για την τιμή που της έκαναν αναθέτοντάς της τη φιλοτέχνηση  του Ημερολόγιου , τόνισε: «Υποκλίνομαι στο σημαντικό και πρωτοποριακό έργο  που προσφέρετε , και προσωπικά στον καθένα εθελοντή που προσφέρει ανιδιοτελώς από τον ελεύθερό  του χρόνο  για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα. Καλή δύναμη».

Χαιρετίζοντας την προσπάθεια του Συλλόγου, ο δημοτικός Σύμβουλος  Απόστολος Ρουσσουνέλος , εκπροσωπώντας το Δήμο, αφού  χαρακτήρισε προστιθέμενη αξία το έργο της Συριανής Εικαστικού Έλσας Χαραλάμπους  ευχήθηκε τα ημερολόγια να εξαντληθούν άμεσα  έτσι ώστε με μια επανεκτύπώσή τους  τα έσοδα του Συλλόγου να αυξηθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Φρέρης ευχήθηκε τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να χρησιμευόσουν για την ίαση όσον γίνεται λιγότερων συνανθρώπων μας (ευχόμενος με έμμεσο τρόπο να  επικρατεί η υγεία στους συμπολίτες μας) , και αυτά να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών του Συλλόγου. Σημείωσε δε ότι είναι υποχρέωση όλων μας η στήριξη  του συλλόγου αυτού με οιοδήποτε ποσό, όσο ευτελές κι αν φαίνεται.

Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί η  συμβολή της εθελόντριας του Συλλόγου Αγνής Ζησίδου στην ποιοτική διακόσμηση  του χώρου της παρουσίασης, καθώς και όλων των εθελοντριών στη διάθεση του ημερολογίου σε όλο τον νησί.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το Ημερολόγιο  θα έχουν την δυνατότητα αυτή σήμερα το πρωί 10-13 και  απόγευμα 5-8 στο χώρο της αίθουσας  εκδηλώσεων του Ι.Ν. Κοιμήσεως .