Σε μια εκδήλωση διττού χαρακτήρα στην αίθουσα ball Room του Ξενοδοχείου Ερμής (Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και αποκριάτικος χορός) ο Μουσικός Όμιλος Σύρου ανακήρυξε τον κ. Ζαννή Μιχάλοβιτς σε επίτιμο πρόεδρό του.

Σε μια σύντομη αναφορά στο πολυποίκιλο έργο του Ομίλου στο τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι ο νυν πρόεδρος Γιάννης Αργυρίου τόνισε μεταξύ άλλων: «35 χρόνια ο ΜΟΣ προσφέρει  πολιτισμό στη Σύρα μας. Ξεκινώντας με κάποιες, κυρίως κλασικού ρεπερτορίου εκδηλώσεις, και σιγά σιγά  με τα χρόνια μετεξελίχθηκε…. Απ’ τη στιγμή που γίνονται στο νησί εκδηλώσεις κλασικού ρεπερτορίου, εδώ και 10-12 χρόνια από επαγγελματίες του χώρου, όπως ο Peter Timporis και ο Γιάννος Μαργαζιώτης, εμείς έπρεπε να στραφούμε προς τους νεοέλληνες συνθέτες οι οποίοι είναι το απαύγασμα της νεοελληνικής μουσικής».

Συνεχίζοντας προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό των δραστηριοτήτων της περσινής χρονιάς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην εκδήλωση του ΛΕΣ για την γιορτή της μητέρας, η διοργάνωση του 10ετούς επετειακού Φεστιβάλ Χορωδιών και του χορωδιακού αφιερώματος  στον συνθέτη Γιάννη Σπανό, η εκδρομή που πραγματοποίησαν στο Γύθειο με παράλληλη εμφάνιση τη χορωδίας σε ένα αρχαίο θέατρο, η συμμετοχή τους στο ορατόριο της Ιωάννας Ακριβοπούλου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, και τέλος η συμμετοχή στην Μουσική Πνευματική Εκδήλωση  της Ιεράς μητρόπολης στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου.

Όσον αφορά την φετινή χρονιά: «Ευελπιστούμε να ευοδωθούν οι προσπάθειες μας και θα κάνουμε το χορωδιακό φεστιβάλ. Θα ‘ναι το 11ο , το οποίο μπορεί να είναι και διεθνές καθώς περιμένουμε απάντηση από κάποιες Γαλλικές χορωδίες» τόνισε ο κ. Αργυρίου, προσθέτοντας ότι  θα πραγματοποιήσουν επίσης το χορωδιακό αφιέρωμα του Αυγούστου, ενώ θα έχουν συμμετοχή στο χορωδιακό φεστιβάλ του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας, όπου και θα τιμηθούν για τις δραστηριότητές τους.

Έκανε δε γνωστό ότι στην πολύχρονη διαδρομή του ο ΜΟΣ έχει περάσει τρις ή τέσσερις σοβαρές κρίσεις (μια επί προεδρίας του) καταφέρνοντας ωστόσο να σταθεί στα πόδια του: «Ότι και να γίνει, έχει αποδειχθεί ότι μια συμπαγής ομάδα… είναι ικανή να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες και σε κρίσεις» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν και αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζουν προβλήματα: «Αλλά αυτό δεν έχει σημασία» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε το οποιοδήποτε εμπόδιο. Όπως έχουμε περάσει κι άλλα. Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα».   Καταλήγοντας διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι όσο κρατά τα ηνία του Ομίλου, αυτός όχι μόνο θα συνεχίσει αλλά και θα μεγαλουργήσει.

Ακολούθως ο γραμματέας του ΜΟΣ Βαγγέλης Παραμάνης διάβασε το πρακτικό με το οποίο ο κ. Μιχάλοβιτς αναγορεύτηκε σε Επίτιμο πρόεδρο του Ομίλου.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Λουκάς Βασάλος, μεταφέροντας μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου, ενώ ευχές απεύθυνε και η δημοτική σύμβουλος Μαρίζα Αγγελοπούλου.

Μετά το δείπνο ακολούθησε ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και πολλές κληρώσεις δώρων.