Αυτές τις μεθοδεύσεις μόνο οι ανεπαρκείς εγκέφαλοι μπορούν να τις σχεδιάζουν, αλλά έλα που η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Μαραγκού μας έχει πείσει ότι έχει ως σταθερό μότο την έκφραση «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».
Άλλη μία, λοιπόν, εφαρμογή της ανωτέρω παροιμίας χρησιμοποίησε ο κ. Μαραγκός για να πείσει το κοινό του για το – παγκόσμιας πρωτοτυπίας και εφεύρεσης – debate που έκανε με μοναδικό ομιλητή τον εαυτό του (!), εβρισκόμενος στη συνήθη τραγελαφική θέση να αραδιάζει μονολόγους για το εξωφρενικά σημαντικό και μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει η νυν Δημοτική Αρχή.
Για να δικαιολογήσει, μάλιστα, την καταφανέστατη επιλογή του να μην υπάρχει κάποιος άλλος συνομιλητής, με τα λεγόμενα του οποίου θα αποκαλύπτονταν για μια ακόμη φορά η ασυνέπεια λόγων και έργων του, ο κ. Μαραγκός επέλεξε την εύκολη οδό να ψέξει τον υποτιθέμενο συνομιλητή του, υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Λειβαδάρα, ο οποίος είχε ανακοινώσει προ πολλών ημερών τη συνάντησή του με τους κατοίκους της Άνω Σύρου, στο πλαίσιο των επαφών που κάνει με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και κατοίκους του νησιού.
Ωστόσο, πέραν της «μη διαθεσιμότητας» του κ. Λειβαδάρα που ανακάλυψε ως πρόσχημα ο κ. Μαραγκός, δεν μας είπε τίποτα στο δελτίο τύπου που απέστειλε η παράταξή του για το γεγονός ότι σε ένα πολιτικό debate που αφορά στις δημοτικές εκλογές, είθισται να καλούνται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του τόπου, κάτι το οποίο βεβαίως και δεν έγινε.
Γιατί, άραγε, δεν κλήθηκαν επίσης στο υποτιθέμενο debate η Μαρία Καζαντζάκη, ο Νικόλας Καΐλης και ο Βαγγέλης Χαλκιάς ως υποψήφιοι δήμαρχοι και επικεφαλής των παρατάξεών τους; Μήπως η παρουσία τους εκεί θα αμαύρωνε την «εικόνα» του κ. Μαραγκού, που προτίμησε μία «αναίμακτη» σόλο τηλεοπτική εμφάνιση; Κάτι που άλλωστε γίνεται κατά κόρον στις προεκλογικές περιόδους, χωρίς κανείς να μπορεί να πει τίποτα γι αυτό.
Για να δούμε, τελικά, θα αποκατασταθεί το «φάουλ» απέναντι στους υπολοίπους συνυποψήφιους του κ. Μαραγκού, και θα οργανωθεί ένα νέο πραγματικό τηλεοπτικό debate ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συριανών ΜΜΕ;
«Ιδού η Ρόδος», κ. Μαραγκέ. Οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί σας περιμένουν «με ανοιχτές αγκάλες»…
Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, «παίξατε» μόνος και καταφέρατε να χάσετε…

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου του κ. Μαραγκού:

«Σε συνέχεια επίσημης πρόσκλησης από το τοπικό κανάλι ΣΥΡΟΣ TV1, η οποία απευθύνθηκε προς τον επικεφαλής του συνδυασμού «Η Σύρος που Αξίζουμε» και υποψήφιο Δήμαρχο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, κ. Γεώργιο Μαραγκό, πραγματοποιήθηκε τηλεοπτική συνέντευξη την Μ. Δευτέρα 22-4-2019 και ώρα 9.00 μ.μ. σε εκπομπή του κ. Κομνηνού Στρογγύλη. Ο κ. Γ. Μαραγκός με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να παρευρίσκεται σε προγραμματισμένη συγκέντρωση προεκλογικού χαρακτήρα του συνδυασμού μας, από την οποία όμως αποχώρησε νωρίτερα από το αναμενόμενο, προκειμένου να μεταβεί στο στούντιο του καναλιού ΣΥΡΟΣ TV1 για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Η συνέντευξη κινήθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούσαν τόσο το έργο που έχει παραχθεί από την τρέχουσα δημοτική αρχή με μεγάλα και σημαντικά αναπτυξιακά έργα, κατά την περίοδο 2014-2019, όσο και σε ζητήματα που αφορούν την επόμενη δημοτική περίοδο που θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υλοποίηση επενδύσεων μέσα σε ένα δύσκολο και σκληρό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, οι οποίες θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη του νησιού μας σε τομείς όπως η ενέργεια, το περιβάλλον, η διαχείριση απορριμμάτων και η δημιουργία οικονομικού αντικειμένου και θέσεων εργασίας.

Τονίζεται ότι η ανωτέρω πρόσκληση παρουσίας και συμμετοχής στην χθεσινή εκπομπή του καναλιού ΣΥΡΟΣ TV1, απευθύνθηκε ομοίως και προς τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» και υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Νίκο Λειβαδάρα, ο οποίος όμως δεν παραβρέθηκε, γεγονός το οποίο στέρησε από τους δημότες μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο, επί τη βάσει στοιχείων, τεκμηρίων και επιχειρημάτων, όπως επιτάσσει η προεκλογική περίοδος, στο πλαίσιο της δημοκρατικής έκφρασης των απόψεων και των προτάσεων κάθε πλευράς».