Καλοδουλεμένη και με υπέροχα σκηνικά ήταν η  διασκευή του θεατρικού έργου του Neil Simon  «Οι Ηλίθιοι» στην παράσταση που ανέβασε – στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων – η  Α’ Τάξη του ΕΠΑ.Λ Σύρου ,στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Κ. Τουλούπης» στο Συγκρότημα Λυκείων Μάννα.  

Οι ερμηνείες των παιδιών κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο ενώ τα καταπληκτικά σκηνικά μαγνήτισαν από την πρώτη στιγμή το βλέμμα των παρισταμένων.

«Έχει γίνει παράδοση πια τα τελευταία χρόνια, να ανεβάζουμε θεατρικά έργα με τα παιδιά του σχολείου» είπε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ Νίκος Βουτσίνος, προσθέτοντας: «Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, το θεατρικό έργο που θα δείτε είναι προϊόν της δουλειάς  των παιδιών στο πλαίσιο του δίωρου  εβδομαδιαίου  μαθήματος  που λέγεται “Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων”. Στα πλαίσιο αυτού γίνονται διάφορες δραστηριότητες , και μια από αυτές τις ομάδες που είχαμε φέτος είναι η θεατρική, όπως είχαμε και πέρσι. Είναι ένα δύσκολο έργο αυτό.  Το να μπορέσεις δηλαδή να δουλέψεις με τα παιδιά μέσα σε ένα δίωρο  μάθημα την εβδομάδα, να συγκεντρωθείς, και να τα καλέσεις να έρθουν μετά στον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια, των παιδιών κατ’ αρχήν και κατά δεύτερον  της εκπαιδευτικού –  η οποία η αλήθεια είναι ότι με πολύ πείσμα και μεράκι προσπάθησε για να δούμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα – Μαρίας  Σαλαγκούδη».

Μνεία έκανε και στα πανέμορφα σκηνικά τα οποία κατασκεύασε η εκπαιδευτικός Νίκη Παρμενοπούλου, υπογραμμίζοντας  ότι πολλοί ήταν αυτοί που δούλεψαν για να επιτευχθεί το καλό αυτό αποτέλεσμα: «Όλα αυτά έγιναν με έξοδα που προσπαθήσαμε να καλύψουμε μέσα από το σχολείο και αγοράσαμε υλικά με οικονομίες, προκειμένου να φτιάξουμε όλα αυτά που βλέπετε».

Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει το Εργαστηριακό Κέντρο Σύρου και προσωπικά τον διευθυντή του κ. Ανδρεαδάκη, καθώς και τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σύρου Ερμούπολης που συνέδραμε στην κάλυψη των εξόδων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην έξοδο της αίθουσας τα παιδιά είχαν τοποθετήσει ένα κουτί στο οποίο υπήρχε η προτροπή  όλοι όσοι το επιθυμούσαν να συνδράμουν με συμβολικό ποσό στην κάλυψη των εξόδων.

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια  η οποία αξίζει να έχει και συνέχεια.