Η γιορτή του Αθλητισμού (Syros run 2017)

Tο μεγαλύτερο δρομικό αθλητικό γεγονός των Κυκλάδων ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, χθες βράδυ στην Ερμούπολη της Σύρου.

του Γιώργου Αλβέρτη

Γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι και αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό δήλωσαν συμμετοχή στο Syros run 2017, το οποίο υλοποιήθηκε για 2η χρονιά στην παραλιακή οδό της Ερμούπολης, και ο αριθμός των αθλητών που έλαβαν μέρος την φετινή χρονιά ξεπέρασε τους 1500.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2017, Ημερίδα στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατά την διάρκεια της οποίας η γνωστή διατροφολόγος – διαιτολόγος Χαρά Σκουλαρίκη, ανέπτυξε το θέμα: «Αθλητική Διατροφή και Υπερτροφές: Ενέργεια και αποκατάσταση».

Παράλληλα χαιρετισμό απεύθυναν οι διοργανωτές του Syros run 2017, ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς καθώς και οι Μαραθωνοδρόμοι Μάγδα Γαζέα και Χριστόφορος Μερούσης.

Ημερίδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης SyrosRun με κεντρική ομιλήτρια την διατροφολόγο – διαιτολόγο Χαρά Σκουλαρίκη , με θέμα "Αθλητική Διατροφή και Υπερτροφές: Ενέργεια και αποκατάσταση" . Πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, και απευθύνουν χαιρετισμό οι διοργανωτές, ο Δ/ντής εταιρικών σχέσεων της Wind κος Γιώργος Τσαπρούνης, ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, οι Μαραθωνοδρόμοι Μάγδα Γαζέα και Χριστόφορος Μερούσης και ο Παραολυμπιονίκης Μάκης .

Geplaatst door Logotypos.gr op vrijdag 2 juni 2017

Ακολούθως, στο καφέ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ στην παραλία της Ερμούπολης το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) του ΔΙΕΚ Σύρου υλοποίησε το καθιερωμένο πάστα πάρτυ.

Το πρωί της επομένης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Θέατρο Απόλλων και στο Δημαρχιακό Μέγαρο των πολυάριθμων επισκεπτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβασή τους – με την επίδειξη κάρτας ελευθέρας εισόδου που είχαν προμηθευτεί από την γραμματεία της διοργάνωσης – σε πολιτιστικούς χώρους όπως στο Βιομηχανικό μουσείο Σύρου, στο Θέατρο Απόλλων και στο Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη ήταν εντελώς δωρεάν.

Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Έναρξη Syrosrun

Geplaatst door Logotypos.gr op zaterdag 3 juni 2017

Στην ουσία αποτέλεσε μια εκδήλωση που ένωσε ανθρώπους από όλα τα ηλικιακά φάσματα, και αν κρίνουμε από την μεγάλη συμμετοχή ο κόσμος ανταποκρίνεται ευκολότερα σε διοργανώσεις όπου κυρίαρχος είναι ο τοπικός τους χαρακτήρας.

Θέλουμε να ελπίζουμε λοιπόν ότι οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής στον Σύλλογο «Δρομείς Σύρου» για αποκατάσταση του Σταδίου των Πευκακίων δεν θα παραμείνει κενό γράμμα, αλλά οσονούπω θα πάρει σάρκα και οστά, δίνοντας νέα πνοή στον ντόπιο κλασσικό αθλητισμό.

Τον συντονισμό της διοργάνωσης είχε ο εκπρόσωπος της WIND Hellas Ελευθέριος Πλακίδας, ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Βαγγέλη Μαραγκό, μετέφεραν αδιαλείπτως στο κόσμο τον παλμό της.

Έναρξη Syrosrun. Εκκίνηση αγώνων…

Geplaatst door Logotypos.gr op zaterdag 3 juni 2017

Οι αγώνες διεξήχθησαν με την ακόλουθη σειρά και για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός, ήταν επιβεβλημένο οι αθλητές να περάσουν από όλους τους τάπητες των σημείων ελέγχου.

Αγώνας ανδρών / γυναικών 10 χιλιομέτρων : 18:30
Αγώνας ανδρών / γυναικών 5 χιλιομέτρων : 18:32
Αγώνας ανδρών / γυναικών 2,5 χιλιομέτρων : 18:34
Αγώνας παιδιών 100 μέτρων : 20:00
Αγώνας παιδιών 300 μέτρων : 20:10
Αγώνας παιδιών 500 μέτρων : 20:20

Στους παιδικούς αγώνες δεν υπήρχε χρονομέτρηση.

Syrosrun τερματισμός αθλητών….

Geplaatst door Logotypos.gr op zaterdag 3 juni 2017

Το κλίμα ωστόσο φορτίστηκε συγκινησιακά κατά τον τερματισμό των ανάπηρων αθλητών: του (παραολυμπιονίκη) Μάκη Καλαρά και του Συριανού Νίκου Ρούσσου και τις εν συνεχεία δηλώσεις τους που μαρτυρούν δύναμη ψυχής και άσβεστη θέληση ζωής.

Εξίσου δυνατή στιγμή αποτέλεσε το κλάμα του 80χρονου συριανού Γιώργου Λαγογιάννη, ο οποίος τερματίζοντας στα 5οοο μέτρα έπεσε στην αγκαλιά των συγγενών του με την εγγονή του – η οποία σημειωτέον ήταν εθελόντρια – να του περνά στο λαιμό το αναμνηστικό μετάλλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των Μαραθωνοδρόμων, Μάγδας Γαζέα και Χριστόφορου Μερούση.

Syrosrun . Τερματισμός αθλητών με αναπηρία και του 80χρονου Συριανού .κ. Βλαχοχιάννη, ο οποίος έτρεξε 5.000 μέτρα….

Geplaatst door Logotypos.gr op zaterdag 3 juni 2017

Το αθλητικό ιδεώδες ζωντάνεψαν τα πολυάριθμα παιδιά, τα οποία συνοδευόμενα από γυμναστές και γονείς δήλωσαν παρουσία σε αυτή την γιορτή του Αθλητισμού, με τους διοργανωτές να τονίζουν ότι αυτά αποτελούν την ελπίδα για την διαιώνιση του αθλητικού ιδεώδους.

Syrosrun εκκίνηση παιδικών αγώνων και τερματισμοί

Geplaatst door Logotypos.gr op zaterdag 3 juni 2017

Την λήξη των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές και οι βραβεύσεις στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης

Ιδιαίτερο μετάλλιο, ανάλογο της θέσης, έλαβαν οι 3 πρώτοι αθλητές κάθε αγωνίσματος και κύπελλο, η πρώτη και ο πρώτος κάθε αγωνίσματος.

Αναμνηστικό μπλουζάκι δόθηκε σε όλους τους αθλητές των 2,5/5/10 χιλιόμετρων και μετάλλιο αγώνων σε όλους συμμετέχοντες.

Στην πρώτη συριανή και στον πρώτο συριανό στα 5 και10 χιλιόμετρα δόθηκε αναμνηστική πλακέτα.

Στις πολυπληθέστερες ομάδες που τερμάτισαν δόθηκαν διάφορα δώρα προσφορά των δωροθετών.

Syrosrun απονομές

Geplaatst door Logotypos.gr op zaterdag 3 juni 2017

Την ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης είχε ο ιατρός καρδιολόγος Θεόδωρος Σαραντόπουλος, η παιδίατρος Χαρά Παπαγεωργίου και οι νοσηλεύτριες Θεοδώρα Καζηλιέρη και Αθηνά Κρουστάλη.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο εταιρικός Διευθυντής της Wind Hellas Γιώργος Τσαπρούνης επέδωσε στον δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη συλλεκτικό αντίγραφο του δρομέα, του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.