Για μια ακόμη φορά η Σύρος έδειξε το βαθιά ανθρώπινο πρόσωπό της ανταποκρινόμενη σε χρόνο dt στην έκκληση-μέσω του ΛΟΓΟΥ-της κ. Δήμητρας Γαβρίλη, μέλους του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, να βοηθηθεί ένα νεαρό κορίτσι που αντιμετώπιζε τo ενδεχόμενο να μείνει παράλυτη σε όλη της τη ζωή αν δεν υποβαλλόταν σε αναγκαία ρομποτική χειρουργική επέμβαση στη Νευροκλινική.

Η κ. Γαβρίλη ακουμπώντας στην ευαισθησία και την αλληλεγγύη των συριανών ζητούσε να βοηθήσουν οικονομικά καθώς το  κόστος της επέμβασης ανερχόταν  στα 4.000 ευρώ και  η 23χρονη κοπέλα  δεν διέθετε αυτά τα χρήματα.  «Κάνω έκκληση σε όποιον μπορεί να καταθέσει χρήματα στο Λογαριασμό  Eurobank (GR9202603400000790200488967)  κα Ν. Μ.)», έλεγε, εξηγώντας ότι σε περίπτωση που δεν υποβαλλόταν  στην αναγκαία αυτή επέμβαση «θα ήταν  κλινήρης για όλη την υπόλοιπη ζωή».

Οι Συριανοί μέσα σε μια εβδομάδα δίνοντας από το υστέρημά τους κατάφεραν, ευρώ- ευρώ  να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσόν  και  το κορίτσι – το οποίο είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών – να κάνει την απαραίτητη επέμβαση  ( ήδη είχε κάνει δύο αποτυχημένες επεμβάσεις στο ΚΑΤ)  και σήμερα να είναι «μια χαρά»

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ευαισθησία των συριανών. Όλο το νησί βοήθησε και σε μία εβδομάδα συμπληρώθηκα τα χρήματα που χρειαζόταν. Το κορίτσι μας χειρουργήθηκε και πήγαν όλα καλά . Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην εφημερίδα το ΛΟΓΟ που μας έδωσε το βήμα να το αναφέρουμε , στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο του Μάννα για την πρωτοβουλία και όλη τη Σύρο… Από ένα ευρώ που έδωσε ο καθένας μέχρι κάποια περισσότερα χρήματα. Όλοι οι σύλλογοι και όλες οι υπηρεσίες βοήθησαν».